BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

EXCLUSIV: ”Urechiosu” și-a băgat în arest și iubita. Din arestul IPJ Maramureș, cumpăra și coordona vânzarea de droguri de mare risc

Revenim cu informați despre cazul prezentat ieri de www.vasiledale.ro. Vă reamintim că o femeie și 3 bărbați au fost prinși în flagrant de polițiștii SCOA Maramureș din cadrul BCOA Cluj Napoca cu aproximativ 1,5 kg de cristale (droguri de mare risc).

Cei patru erau coordonați din arestul IPJ Maramureș. Prin telefonul mobil. Deocamdată nimeni nu știe exact cum a ajuns telefonul mobil în posesia liderului clanului Varga, poreclit ”Urechiosu”. Cert este că prin acțiunile sale, ”Urechiosul” și-a băgat în arest preventiv și iubita, Bia – mamă a copilului lui. Drogurile au fost aduse conform surselor noastre pe ruta Cluj Napoca – Baia Mare.

Mai mult, un alt individ Săndel, liberat din Penitenciarul Baia Mare în urmă cu două săptămâni (având un rest de pedeapsă de peste 800 de zile) s-a întors și el în spatele gratiilor.

Alți doi tineri (unul din Baia Mare, celălalt din Vălenii Șomcutei) au fost și ei arestați preventiv.

Urmarea a comunicatului din data de 08.08.2023, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

La data de 09.08.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Maramureș au sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Maramureș, cu propunerea de arestare preventivă a unui inculpat pentru comiterea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc. 

Inculpatul este arestat preventiv  într-o altă cauză penală, în care s-a dispus trimiterea sa în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de efectuare de operațiuni cu substanțe psihoactive, trafic de droguri de risc și de mare risc și conducere a unui autovehicul pe drumurile publice de o persoană căreia exercitarea dreptului de conducere i-a fost suspendată.

S-a reținut, că deși era încarcerat într-un Centru de Reținere și Arestare Preventivă i-a contactat telefonic (prin intermediul unui terminal mobil introdus ilegal) pe ceilalți inculpați implicându-se în activitatea de achiziționare și comercializare a drogurilor de mare risc.

În sarcina inculpatului s-a reținut astfel și săvârsirea infracțiunii de introducere, în mod ilicit, de telefoane mobile într-un penitenciar sau centru de reţinere şi arestare preventivă.

În cursul acestei zile, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Maramureș a dispus arestarea preventivă a inculpatului.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Maramureș și au beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Municipale din Baia Mare, al luptătorilor și criminaliștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Maramureș. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Ce spune Instanța

HUSA M. FLORINInculpat

Solutia pe scurt: Prin Î.P.nr. 52/DL/09.08.2023, s-a dispus: În temeiul art. 226 Cod procedură penală şi a art. 223 alin. 1 lit. d şi alin 2 Cod procedură penală, admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Maramureş în dosarul de urmărire penală nr. 161-D/P/2023, şi în consecinţă: În temeiul art. 223 alin. 1 lit. d şi alin. 2 Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 9 august 2023 şi până la data de 7 septembrie 2023, inclusiv, a inculpatului: – H. F. .. cercetat pentru comiterea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc, prev. de art. 2 alin.2 din Legea nr. 143/2000, cu aplicarea art. 35 alin.1 Cod penal ?i de introducere, în mod ilicit, de telefoane mobile într-un penitenciar sau centru de reţinere şi arestare preventivă, prev. de art. 185 alin.1 din Legea nr. 254/2013, ambele infracţiuni cu aplicarea art. 41 alin. 1 Cod penal coroborat cu art. 43 alin. 5 Cod penal şi art. 38 alin.1 Cod penal. Potrivit art. 275 alin. 3Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în cameră de consiliu azi, 9 august 2023 , ora 16:00.

ONIJAN L. PAUL RĂZVANInculpat
ŞTEF D. VLAD ANDREIInculpat
HUSA P. BIANCAInculpat
LEMNEAN GH. ALEXANDRUInculpat

Solutia pe scurt: În temeiul art. 226 Cod procedură penală şi a art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Maramureş în dosarul de urmărire penală nr. 161-D/P/2023, şi în consecinţă:

În temeiul art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă pe o durată de 30 de zile, începând cu data 8 august 2023 şi până la data de 6 septembrie 2023, inclusiv, a inculpaţilor :

– Onijan Paul Răzvan, cercetat pentru comiterea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc, prev. de art. 2 alin.2 din legea nr. 143/2000 ;

– Ștef Vlad Andrei, fără antecedente penale, cercetat pentru comiterea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc, prev. de art. 2 alin.2 din legea nr. 143/2000

– Husa Bianca, cercetat pentru comiterea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc, prev. de art. 2 alin.2 din legea nr. 143/2000, cu aplicarea art. 35 alin.1 Cod penal

– Lemnean Alexandru, cercetat pentru comiterea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc, prev. de art. 2 alin.2 din legea nr. 143/2000, cu aplicarea art. 41 alin. 1 Cod penal coroborat cu art. 43 alin. 1 Cod penal. Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în cameră de consiliu azi, 8 august 2023 , ora 18:00.

CITEȘTE ȘI:

Te-ar putea interesa si

FOC LA CĂLINEŞTI: Bărbat decedat într-un incendiu izbucnit la un imobil

Vasile Dale

SUNT ÎN PERICOL? Mama pădurarului ucis la Rogoz se teme că ucigaşii se vor răzbuna pe familie

Vasile Dale

FOTO, VIDEO: Bărbat găsit spânzurat pe Valea Usturoiului. Se pare că şi-a pus capăt zilelor de cel puţin 10 zile.

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.