BREAKING NEWSImportantNational

Protecție pentru jurnaliștii din Uniunea Europeană împotriva acuzațiilor nelegale intentate de toți șmecherașii. Și România va fi obligată să transpună în legislația națională directiva

Jurnaliștii din România și implicit din Maramureș sunt hăituiți pur și simplu cu procese de tot felul de șmecherași. De ce? Pentru că ”ei pot”. Financiar firește. Și jurnaliștii www.vasiledale.ro au fost târâți prin tribunale doar pentru că au avut curajul să scrie despre persoane aflate în funcții importante ale statului român. Până acum avem mai multe procese câștigate DEFINITIV (în trei instanțe) în detrimentul celor care ne-au acționat în judecată.

Se cere mai multe protecție la nivel European pentru jurnaliști. Sabina Iosib și invitații săi, politicianul german Tiemo Wolken şi europarlamentarul român Ramona Strugariu, au discutat, sâmbătă, la „Be EU” despre schimbările la nivel european în ceea ce privește situația jurnaliștilor.

Există un raport la nivelul Uniunii Europene referitor la jurnaliști și la felul cum pot fi mai bine protejați. Munca jurnaliștilor este crucială, spune Tiemo Wolken

„Din păcate, în ultimii ani numărul acuzațiilor ilegale și al proceselor intentate jurnaliștilor a crescut”, a mai spus el, adăugând că jurnaliştii trebuie să fie protejaţi mai bine.

„În acest sens introducem măsuri pentru ca jurnaliștii să poată contracara procesele ilegale intentate lor. Îi vom proteja oferindu-le dreptul la o respingere a acuzațiilor, vom introduce despăgubiri pentru acuzațiile nelegale și vom lua de pe umerii lor povara dovezilor„, a precizat Tiemo Wolken. 

Potrivit lui, toate aceste elemente vor face ca jurnaliștii să își poată apăra mai ușor drepturile.

Legislația se va aplica la nivel European iar apoi trebuie transpusă în legislația națională. Statele membre UE vor fi obligate apoi să respecte obiectivele directivei.

Şi europarlamentarul Ramona Strugariu, membru în Comisia de libertăți și afaceri interne, a vorbit despre mai multă protecție la nivel European pentru jurnaliști.

Sunt două propuneri mari în acest moment care vizează protecția jurnaliștilor, a precizat ea. Aceste propuneri nu se opresc doar la protecția jurnaliștilor ci implică tot ceea ce înseamnă participare publică și interes public.

Potrivit ei, anchetele de presă nu vor mai putea fi oprite abuziv.

Presa e a patra putere în stat și trebuie să aibă libertate, a mai spus europarlamentarul român.

Te-ar putea interesa si

VIOLENŢA ÎN FAMILIE: Încă cinci noi ordine de protecţie emise de poliţiştii maramureşeni

Redactie

FOTO/VIDEO – Suflă și în iaurt acum: Ucrainenii ce au evadat din arestul IPJ Maramureș – măsuri de pază extreme pentru escortarea la Curtea de Apel Cluj

Vasile Dale

ÎL CUNOAŞTE CINEVA? Surprins de camerele de supraveghere în timp ce fura produse cosmetice dintr-un magazin din Baia Mare

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.