BREAKING NEWSEvenimentRecomandateTara Lapusului

EXCLUSIV VIDEO: Bătaie de joc în Munții Țibleșului. Distrug totul cu mașinile de offroad fără să fie deranjați de nicio autoritate a statului român

Ieri vă prezentam imagini și detalii despre cum zeci de mașini off-road s-au distrat fără să fie deranjați de nimeni prin munții de lângă orașul Săliștea de Sus. Iată că nu s-au lecuit, deși primarul din Săliștea de Sus a anunțat pe pagina de facebook a primăriei că va sesiza autoritățile competente.

Indivizii s-au mutat în munții Țibleșului de această dată. Au fost aproximativ 40-50 de ”urâțenii” pe patru roți modificate pentru off-road. Conform informațiilor noastre așa zisul organizator ar fi din Săliștea de Sus (muncitor prin Londra, Anglia).

Imaginile surprinse ieri în munții Țibleșului sunt pur și simplu oribile și greu de urmărit. Un individ conduce ”urâțenia” printr-o pădure de brad și distruge totul în cale, în încercarea de a ajunge pe culmea muntelui.

Deocamdată autoritățile statului român nu au venit cu o poziție oficailă referitoare la această așa zisă ”drumeție offroad”. Asta deși ieri, primarul din Groșii Țibleșului a alertat CJSU Maramureș pe grupul de whatsApp.

Așteptăm și detalii de la Direcția Silvică Maramureș pentru a afla dacă această instituție a fost informată despre ce se va întâmpla în zona respectivă. Suntem curioși și ce va spune Jandarmeria Montană, dar și IPJ Maramureș.

Dar venim noi în sprjinul polițiștilor și le dăm câteva ponturi: pot verifica camerele de supraveghere din benzinăria din Săliștea de Sus de ieri. Vor vedea plecarea indivizilor și poate că îi vor identifica mai ușor.

Sau pot vorbi cu colegii lor din Bistrița Năsăud, din zona Romuli. Nu a trecut nicio lună de când același așa-zis organiztaor a organizat și acolo o astfel de ”drumeție”. E drept, amenzile ce pot fi primite sunt ”minuscule” în comparație cu rău făcut pentru mediu, pădure și munte. Până când marii noștri parlamentari nu vor modifica legislația și nu îi vor lega direct pe astfel de inconștienți (ca în țările vestice) nu se vor opri din a distruge și a-și bate joc de munte.

Prima reacție – Direcția Silvică Maramureș

Alexandru Paicu, director DS Maramureș ne-a transmis că instituția pe care o conduce nu a și-a dat acordul pentru ca în zonă să se desfășoare un astfel de concurs. Nici măcar pentru a fi tranzitată de astfel de vehicule. Mai mult, acesta spune că nici măcar nu s-a făcut o astfel de solicitare.

A doua reacție – Jandarmeria Maramureș

În data de 14 august a.c., în urma apariției în spațiul public a unor imagini referitoare la o competiție de off-road în Munții Țiblesului, un echipaj de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Maramureș s-a deplasat la fața locului pentru verificări.

În urma evaluării situației, în zona indicată nu au fost identificate acțiuni de off-road și nici mașini pregătite pentru o astfel de activitate.

Jandarmeria Maramureș va continua cercetările și va lua măsura intensificării activităților de patrulare în zonă, pentru identificarea și sancționarea persoanelor care desfășoară activități ilegale.

Totodată, ne adresăm cetățenilor, îndemnându-i să sesizeze autoritățile îndreptățite în situația în care sunt martori ori au informații cu privire la desfășurarea unei astfel de acțiuni sau să sune la numărul unic de urgență 112

vom reveni

CITEȘTE ȘI:

Te-ar putea interesa si

ACTUALIZARE: O persoană a căzut în Săsar. Intervin pompierii

Redactie

ACCIDENT PE DN 1C: Un TIR încărcat cu sare s-a răsturnat la Mesteacăn

Vasile Dale

ACTUALIZARE: Vremea se strică în următoarele ore | Un copac a căzut în pasul Gutâi pe DN18 (FOTO)

Vasile Dale

2 mesaje

Cataluna august 15, 2023 at 11:57 am

La fel este si in Muntii Rodnei, chiar vin straini si urca cu autoturisme de teren, incurajati de localnici ca la noi nu-i amendeaza si fac ce vor.!

Raspunde
andrei august 16, 2023 at 8:32 am

este egal cu 0 fata de TAFurile si alte utilaje forestiere care circula prin paduri ca să nu mai vorbim de mizeria ce o lasă cei care taie pădurea !

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.