BREAKING NEWSImportant

5 schimbări în locuința ta pentru economii pe termen lung

Economiile pe termen lung nu necesită neapărat sacrificii mari, ci pot proveni dintr-o serie de modificări minore în propria locuință. Iată 5 schimbări pe care le poți face în casa ta pentru a reduce valoarea facturilor:

Investește în becuri cu consum redus

Comparativ cu becurile incandescente tradiționale, becurile cu consum redus, precum cele LED, consumă mult mai puțină energie. Deși costul inițial poate fi mai mare, aceste becuri au o durată de viață de aproximativ 25 de ori mai mare decât becurile incandescente, ceea ce înseamnă că nu va trebui să le înlocuiești atât de des. 

Un alt avantaj al becurilor cu consum redus este că pot fi chiar reglate pentru a oferi o lumină mai caldă sau mai rece, mai intensă sau mai slabă, în funcție de preferințele tale.

Optimizează consumul de apă

Consumul de apă se poate reduce semnificativ chiar și datorită unei mici modificări a rutinei de spălare. Dacă oprești robinetul atunci când nu ai nevoie de apă, în timpul dușului sau când te speli pe dinți, vei realiza economii considerabile de apă, fără eforturi prea mari. 

  • Schimbă para dușului cu una economică, pentru a evita risipa de apă.
  • Utilizează apa reziduală de la duș sau baie pentru clătirea toaletei. 
  • Colectează apă de ploaie pentru a uda grădina. 
  • Verifică regulat instalațiile sanitare și repară orice scurgere în cel mai scurt timp posibil, pentru a evita pierderile de apă. 

Folosește un termostat programabil

Poți face economie cu o centrală termică pe gaz utilizând un termostat programabil. Acesta este un dispozitiv care permite reglarea automată a temperaturii în locuință în funcție de programul zilnic al locatarilor.

Poate fi setat să ajusteze temperatura în diferite intervale orare, astfel încât să se reducă consumul de energie în momentele în care locuința este goală sau când nu este necesară o temperatură ridicată. Termostatul programabil funcționează prin intermediul unui cronometru și a unui termostat, care controlează sistemul de încălzire sau de răcire al locuinței.Termostatul programabil permite economii la facturile de utilități, deoarece reduce consumul de energie, și contribuie la îmbunătățirea confortului termic din locuință. 

Izolează termic locuința

Polistirenul, vata minerală și spuma poliuretanică sunt doar câteva dintre materialele eficiente de izolare termică disponibile pe piață. Fiecare material are avantajele și dezavantajele sale specifice, iar alegerea depinde de nevoile specifice ale locuinței și de bugetul disponibil.

Pe lângă alegerea materialelor potrivite, izolarea pereților, a acoperișului și a podelei este esențială pentru a reduce pierderea de căldură și a menține un climat confortabil în interiorul casei. Se vor reduce pierderile de căldură în sezonul rece și transferul de căldură în sezonul cald, cu un impact considerabil în costurile cu încălzirea și răcirea.

Achiziționează echipamente eficiente energetic

Un echipament eficient energetic înseamnă un aparat sau un sistem care utilizează mai puțină energie pentru a-și îndeplini funcțiile. Pentru a selecta echipamentele eficiente energetic, caută electrocasnice cu rating A+++, care consumă mai puțină energie în comparație cu modelele mai vechi. Pe lângă avantajul scăderii facturii la utilități, acestea contribuie la reducerea emisiilor de carbon, având un impact pozitiv asupra mediului înconjurător.

De la izolația termică până la utilizarea eficientă a energiei, fiecare mică schimbare contribuie la reducerea facturilor și protejarea mediului înconjurător. Adoptă una sau mai multe astfel de practici și vei crea un mediu mai confortabil și mai prietenos cu buzunarul tău. 

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV VIDEO ACCIDENT LIVE: Urmărit de poliție, un sofer beat și fără permis a izbit o mașină în intersecia de la VIVO. Accidentul LIVE a fost surprins de o cameră de bord a unui taximetrist (actualizare)

Vasile Dale

A LUAT-O LA VALE: DN1C, între Dej şi Baia Mare, s-a surpat în mai multe locuri 

Vasile Dale

FURTUNA: DRUMUL CAVNIC-BUDESTI BLOCAT DE COPACII CAZUTI (GALERIE FOTO/VIDEO)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.