BREAKING NEWSMaramuresul IstoricRecomandate

În minivacanța de Sf Maria, 35 de șoferi au rămas pietoni. Carambol la Rona de Sus și Cavnic (FOTO/VIDEO)

În această perioadă, polițiștii rutieri au acționat în trafic, pe principalele artere din județ, pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și de disciplină în trafic.

Astfel, în zilele de 14 și 15 august a.c., peste 100 de efective ale Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș, au desfășurat acțiuni și activități în sistem integrat pentru reducerea riscului rutier, fiind instituite peste 20 de filtre pe drumurile publice din județ.

Astfel, în perioada de referință polițiștii maramureșeni au aplicat peste 210 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195 din 2002 privind circulația pe drumurile publice, pentru săvârșirea unor abateri la Legea 61 din 1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, Republicată, precum și la alte acte normative. Valoarea amenzilor aplicate a depășit 189.000 de lei.

În aceste două zile, au fost constatate infracțiuni la regimul circulației, fiind testate cu aparatul etilotest peste 70 de conducători auto pentru depistarea celor care conduc un vehicul sub influența băuturilor alcoolice. Au fost reținute 35 de permise de conducere, cele mai multe fiind pentru nerespectarea regimului legal de viteză, și au fost retrase patru certificate de înmatriculare.

Șofer beți sau fără permis prinși

Ieri seară, polițiștii Biroului Rutier Baia Mare au intervenit la două evenimente rutiere, în urma cărora au fost constatate infracțiuni privind circulația rutieră. Doi bărbați de 35 și 70 de ani din Baia Mare sunt cercetați pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice. Fiind testați cu aparatul etilotest de polițiști, au rezultat valori de 0,70 și 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, bărbatul de 35 de ani nu deține permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule. Celor doi le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Un tânăr în vârstă de 27 de ani din Ocna Șugatag a fost surprins de polițiștii sigheteni, la volanul unui autoturism, condus pe strada Bogdan Vodă din municipiu, constatând, în urma verificărilor efectuate faptul că, autoturismul avea atribuite alte numere de înmatriculare, plăcuțe care au fost retrase ca urmare a comiterii unor alte abateri la regimul circulației.

La data de 15 august a.c., polițiștii din Șomcuta Mare, au oprit pentru control pe D.N. 1C, în orașul Șomcuta Mare, un autoturism, la volan aflându-se un bistrițean de 41 de ani.  În urma verificărilor efectuate a reieșit faptul că, acestuia i-a fost suspendat dreptul de a conduce.

Polițiștii efectuează în continuare cercetări în toate aceste cazuri.

Carambol la Rona de Sus și Cavnic

Ieri pe DJ184 la intrare în Cavnic dinspre Șurdești s-a produs un eveniment rutier. În accident au fost implicate trei autovehicule. Din fericire nimeni nu a fost rănit, accidentul soldându-se doar cu pagube materiale. Polițiștii din Cavnic au dirijat traficul rutier alternativ pe un singur sens până când autovehiculele au avariate au fost duse de la fața locului.

Un alt carambol în care au fost implicate tot trei autovehicule s-a produs astăzi pe DN18 pe raza localității Rona de Sus. Din fericire nici în acest caz nu au fost persoane rănite, doar mașinile au fost avariate. Una dintre acestea a ajuns într-un stâlp pe care l-a rupt. Traficul rutier a fost îngreunat.

Acțiune pe linia criminalității economice

În perioada 9-14 august a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au acționat pe raza de competență în vederea prevenirii și  combaterii faptelor ilicite săvârșite pe domeniul evaziunii fiscale, contrabandei cu țigarete, migrație ilegală și pentru protejarea populației împotriva unor acte de comerț ilicit.

Polițiștii specializați în domeniu au verificat 27 de societăți comerciale și 12 persoane fizice, fiind constatate două infracțiuni la Legea nr. 227 din 2015 privind Codul Fiscal, respectiv producerea și comercializarea de alcool și băuturi alcoolice. Cu ocazia activităților desfășurate a fost indisponibilizată cantitatea de 41 litri băutură alcoolică, în valoare de 2.000 de lei.

De asemenea, polițiștii au aplicat șase sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 28 din 1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, ale Legii nr. 227 din 2015 privind Codul Fiscal și pe linia H.G. nr. 1267 din 2010 privind eliberarea certificatelor de clasificare, a licențelor și brevetelor de turism.

Totodată, au fost confiscate 141 pachete de țigarete, 3.227 de lei și a fost dispusă măsura complementară de suspendare a activității unei societăți comerciale, pentru lipsa aparatului fiscal, până la remedierea deficiențelor.

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV FOTO/VIDEO: ACCIDENT GRAV – Doi adulți și un minor răniți după ce un BMW s-a izbit de un Suzuki la Poienile de Sub Munte (actualizare)

Vasile Dale

PRIMA ZAPADA: A NINS IN MUNTII RODNEI DAR SI IN PASUL PRISLOP PE DN18 IN BORSA (GALERIE FOTO)

Vasile Dale

RUTIERE: Accident la Moisei provocat de o femeie băută, bătrân lovit de o maşină la Sighet, bătrână accidentată la Borşa

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.