EvenimentMaramuresul Istoric

Patru ucraineni s-au rătăcit în zona Vârful Polonica din Munţii Maramureşului. Echipa de salvamontişti a pornit în căutarea lor – actualizare

Salvamontiştii maramureşeni se deplasează spre Vârful Polonica din Munţii Maramureşului. Se pare că în zona Bistra s-au rătăcit patru ucraineni, epuizaţi.

În sprijinul salvamontiștilor au venit și polițiștii de frontieră, polițiștii, echipajele ISU și SMURD. Până acum știm că ucrainenii (tineri se pare) nu au suferit vătămări corporale, însă lăsându-se întunericul nu au mai știut încotro să o apuce. Norocul lor a fost faptul că aveau semnal la telefonul mobil și au putut cere ajutor.

Conform informațiilor noastre li s-a recomandat să stea împreună și să nu părăsească locul respectiv până la ajungerea forțelor de intervenție.

Actualizare

În data de 17.08.2023, ora 21.30, Dispeceratul ITPF Sighet a fost informat de lucrătorii din cadrul Serviciului 112 despre faptul că un număr de 4 cetățeni ucraineni care au trecut ilegal frontiera de stat s-au rătăcit și solicită ajutor. În baza coordonatelor trimise de aceștia au fost localizați în zona Polonica din raionul de responsabilitate a SPF Valea Vișeului. S-a luat legătura cu lucrătorii din cadrul SALVAMONT Maramureș și au început căutările. La acțiune participă 5 lucrători din cadrul SALVAMONT, precum si 4 polițiști de frontieră cu 2 autospeciale, in calitate de forță de sprijin.

Cei patru cetațeni ucraineni cu vârste cuprinse între 18 și 22 de ani au fost gasiti de catre echipele de salvare si se îndreaptă spre sediul Sectorului Poliției de Frontiera Valea Vișeului. Toti sunt teferi, însă pentru orice eventualitate vor fi așteptati de o ambulanta pentru a li se oferi un control de specialitate.

Te-ar putea interesa si

A MURIT SUFOCATA: PARCHETUL FACE PRECIZARI REFERITOARE LA ORIBILUL VIOL URMAT DE CRIMA DIN VISEU DE SUS. SI-A ACTUALIZAT SITE-UL: MULTUMIM CA NE CITITI

Vasile Dale

SIGHETU MARMAŢIEI: Se cere demisia viceprimarului ca urmare a blocajului administrativ între acesta și primar

Redactie

ORDIN DE PROTECŢIE: Femeie din Botiza, agresată şi ameninţată de soţ

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.