Important

”VIAȚA ESTE ÎN MÂINILE TALE”: Acțiune derulată de polițiștii Biroului Rutier și cei ai Serviciului Rutier pentru combaterea abaterilor săvârșite de pietoni

Din cauza faptului că, indisciplina pietonilor constituie una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere și pentru asigurarea unui grad corespunzător de disciplină rutieră, astăzi, 23 august a.c., polițiștii Biroului Rutier Baia Mare, împreună cu Serviciul Rutier Maramureș, au acționat în municipiul Baia Mare pentru combaterea acesteia.
Acțiunea a vizat responsabilizarea pietonilor cu privire la respectarea legislației rutiere în vigoare referitoare la traversarea drumului public prin locurile special amenajate.

În decurs de o oră, polițiștii rutieri au identificat 9 pietoni care au traversat neregulamentar drumul public, fiind sancționați cu avertismente scrise.

De asemenea, pentru a conștientiza riscurile la care se expun atunci când traversează drumul public prin loc nepermis, polițiștii le-au prezentat materiale video prin care le sunt aduse la cunoștință consecințele comiterii unor astfel de abateri.

Polițiștii rutieri vor continua acțiunile pe această linie și în perioada următoare, care au ca scop principal informarea pietonilor cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulație și reducerea accidentelor rutiere în care sunt implicați pietoni.

Pentru a evita evenimentele rutiere, poliţiştii rutieri recomandă pietonilor:

  • să se angajeze în traversarea drumului public numai prin locurile special amenajate (pe trecerea de pietoni) şi la culoarea verde a semaforului electric, acolo unde există;
  • să se asigure permanent, chiar şi atunci când se află pe trecerea de pietoni, că traversarea se poate face în condiţii de siguranţă;
  • să nu traverseze niciodată în fugă pe marcajul pietonal, indiferent de urgenţa existentă la un moment dat;
  • să nu se deplaseze pe partea carosabilă, iar acolo unde nu există trotuar sau acostament, să se deplaseze pe partea stângă a drumului, cât mai aproape de marginea acestuia;
  • să nu traverseze prin spatele mijloacelor de transport în comun, atunci când acestea sunt oprite în staţie;
  • copiii nu trebuie lăsaţi să traverseze singuri – ei sunt imprevizibili şi nu pot aprecia corect distanţele şi vitezele. Nu uitaţi – copiii imită comportamentul rutier al adulţilor!

Te-ar putea interesa si

MĂSURI FERME: Poliţiştii au identificat şi reţinut doi tineri cercetaţi pentru tâlhărie

Vasile Dale

IDENTIFICAŢI LA SCURT TIMP: Au furat o poşetă cu bani şi acte dintr-o maşină

Vasile Dale

Trei motive să îți petreci concediul de vară la Ștrandul Termal Tășnad

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.