BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

EXCLUSIV: O ursoaică cu doi pui a atacat la Sighet un cioban și l-a rănit. Două oi au fost mâncate – actualizare

Clipe de coșmar pentru doi ciobani din Sighetu Marmației. Unul dintre ei a fost atacat de ursoaică cu doi și a fost rănit, iar al doilea a scăpat cu fuga.

Totul s-a produs astăzi în jurul orei 11.00 când doi ciobani au mers în căutarea unui urs care a ieri noapte a atacat stâna și a luat două oi. Astăzi cei doi ciobani s-au dus să caute oile sau măcar rămășițele acestora. La un moment dat, în timpul căutarii, au dat nas în nas cu o ursoaică și doi pui. Animalul a sărit imediat să își apere pui și l-a atacat pe unul dintre bărbați. Celălalt a reușit să fugă și a scăpat teafăr.

Autoritățile au fost sesizate iar în zona a fost emis imediat mesaj RO-ALERT. Echipa complexă a Primăriei Sighetu Marmației, Jandarmeriei Maramureș, AJVPS Maramureș, DVSA Maramureș. Jandarmii au scotocit zona însă nu au găsit animalul.

Stimați sigheteni vă sfătuim ca în această perioadă să evitați deplasările în zona Cheitar din Șugău!

În cursul acestei dimineți un cetățean, în vârstă de 46 de ani, care desfășura activități în calitate de cioban la o stână din zona Cheitar a fost atacat de o ursoaică cu pui. Cu ajutorul câinilor și a persoanei care-l însoțea a reușit să scape, fiind transportat ulterior la unitatea de primiri urgențe din cadrul Spitalul municipal Sighetu Marmației.

Din fericire rănile au fost superficiale, persoana fiind în afara oricărui pericol.

Împreună cu echipa de intervenție ( jandarmi, medic veterinar, paznicul de vânătoare) ne-am deplasat la fața locului, urmând a fi întocmit raportul de eveniment cu luarea măsurilor legale ce se impun.

În aceste zile, până la stabilirea măsurilor legale, vă solicităm să evitați deplasările în zona Cheitar, pentru a nu vă expune unor riscuri majore.

Pericolul a fost semnalat și prin sistemul RO-Alert.

Mulțumim pentru înțelegere!” transmite Vasile Moldovan, primarul municipiului Sighetu Marmației.

ACTUALIZARE – IJJ MARAMUREŞ

                Azi 24 august a.c., în jurul orei 11:30, un apel la 112 anunța faptul că o persoană a fost atacată de un urs în zona Căitar- Sighetul Marmației. Urmare a acestui apel, dispeceratul Inspectoratului de Jandarmi Județean Maramureș a luat legătura cu șeful echipei de intervenție, primarul municipiului Sighetul Marmației în vederea constituirii echipei pe care acesta o conduce conform procedurilor în vigoare. 

             Echipa de intervenție constituită, din care face parte și un echipaj de jandarmerie din cadrul Detașamentului 4 Sighetul Marmației, s-a deplasat la fața locului pentru a efectua verificări în teren și pentru a delimita și restricționa accesul în zonă.

            În urma căutărilor, animalul nu a fost identificat. Menționăm că victima a fost transportată la Spitalul Municipal Sighetul Marmației și se află înafara oricărui pericol.

CITEȘTE ȘI:

Te-ar putea interesa si

PRELUARE PRESSHUB.RO: Scenariul din Suceava s-ar putea repeta la Spitalul Județean Baia Mare

Vasile Dale

VIDEO: APEL DISPERAT LA NĂNEȘTI – Cățeluși abandonați în Nănești de o șoferiță FĂRĂ INIMĂ. Haideți să o identificăm

Vasile Dale

EXCLUSIV – Vă place cum arată Centrul Vechi al Băii Mari, dle viceprimar cu atribuții de primar? Cine face curățenie? S-a făcut curățenie la ora 10.00 – reacția Primăriei (actualizare)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.