BREAKING NEWSEvenimentImportant

Ştrandul din Baia Mare, lăsat în paragină de 13 ani, deşi primăria tot promite renovări – foto


Încă puţin şi vine toamna, însă doar pe calendar, pentru că termomentrele încă ne indică o vară caniculară. În timp ce aproape toată țara fierbe la peste 40 de grade, în Baia Mare localnicii nu au nici măcar un ștrand public unde să se răcorească. Acesta a fost închis în urmă cu aproximativ 13 ani și de atunci autoritățile promit să îl reconstruiască în fiecare an. Patru ani autoritățile s-au lovit de o deficiență legislativă. Acum promit din nou să dea viață celui mai animat loc din Baia Mare.

O clădire dărăpănată şi nişte porţi ruginite. Atât a mai rămas din intrarea în fostul ștrand municipal din Baia Mare, care strălucea în urmă cu 13 ani. Acum au rămas doar ruine.

Simona Vasiac, reporter Observator: Astăzi, în lipsa apei, în bazine gasim vegetaţie uscată, gunoaie aruncate la voia întâmplării, dar şi pereţi desenaţi cu grafitti.

Angela își aduce aminte de anii în care ștrandul anima viața băimărenilor. Pe atunci, intrarea se plătea cu 5 lei.  

Angela, localnic: În primul rând era foarte căutat, era aglomeraţie întotdeauna, verile era full…Era pentru toate vârstele, erau bazine şi mai mici şi mai mari, ţin minte că era un bazin de 30 de centimetri.

Un bazin ideal şi pentru cei mici. Dănuț retrăiește acum clipele când mergea acolo cu fetele lui, iar astăzi este nevoit să meargă la 60 de kilometri distanță, în Satu Mare.

Dănuţ: Vă daţi seama, pe căldurile astea…dar nu este bătaie de joc? Să nu avem noi un ştrand, aici în Baia Mare?

Băimărenii se răcoresc pe unde apucă. În lipsa unui ştrand, albia râului Săsar care străbate orașul pare să fie soluţia ideală într-o zi toridă de vară.

În ultimii ani, primăria a promis de fiecare dată că va construi un ștrand nou pe vechiul amplasament. Patru ani, susține edilul, s-a lovit de o deficiență legislativă – nu a reușit să demoleze o bază sportivă care era cuprinsă în noul proiect de dezvoltare.

Cătălin Cherecheș, primar Baia Mare: La un moment dat, prevederile legale interziceau demolarea, fără să înlocuieşti în acelaşi timp baza sportivă ce urmează a fi demolată cu o bază sportivă nouă. Dar a fost o sincopă, o deficienţă legislativă, care astăzi s-a rezolvat.

Proiectul ar urma să fie depus spre finanțare în luna octombrie. Până atunci oamenii sunt nevoiţi să îndure zile de foc, mai ales că temperaturile vor rămâne destul ridicate şi în perioada următoare.

Sursa observatornews.ro

Te-ar putea interesa si

PRĂDUITORI – 15 românia arestați în Franța. Doi suspecți sunt din Maramureș (FINTEUȘU MIC și BAIA MARE)

Vasile Dale

ZIUA INTERNAȚIONALĂ A FAMILIEI: Întâlnire virtuală cu poveşti pe platforma Google Classroom

Redactie

LUMINĂ LINĂ DIN SUFLET DE CREȘTIN: Ansamblul Folcloric Transilvania vă invită la două concerte de pricesne și muzică religioasă

Redactie

1 mesaj

unu2tre august 29, 2023 at 2:23 pm

Se lucreaza de 20 de ani la modernizarea strandului din baia mare doar ca domnul nostru primar asteapta ca timpul sa il demoleze ca sa nu mai plateasa firmele sa faca asta.ce sa mai,economist adevarat.ps la fel si cu tiganiadele,asteapta sa moara toti si tot timpul sa demoleze colibele.

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.