Recomandate

LACUL BODI: Staţiunea de la munte unde se face baie ca pe litoral până târziu în toamnă


Deşi ne aflăm aproape de jumătatea lunii septembrie, vara nu se lasă dusă cu una cu două. Iar distracţia, pare şi ea fără sfârşit. În acest weekend, pe malul lacului Bodi din Maramureş au ajuns zeci de turişti care s-au bucurat de-o baie pe cinste în apele răcoroase. Cei mai încântaţi au fost copiii, care se bucura la maximum de ultimele zile de vacanţă.

Aflat la poalele Munţilor Gutâi, lacul Bodi, cunoscut şi sub denumirea de lacul Zânelor, este o atracţie de neratat pentru oricine ajunge în Maramureş.

Lacul Bodi, marea de la munte
Ciprian, turist: Profităm de soare, apa e super, vă invit pe toţi în apă.
Reporter: Baia cum a fost?
Ciprian, turist: Răcoroasă!
Reporter: Ultima?
Ciprian, turist: Cred că e ultimul weekend când mai facem baie aici, da!

Turiştii care ajung în zonă se opresc aici măcar pentru câteva ore. Aşa se întâmplă şi în acest weekend, probabil ultimul cu temperaturi de vară. „Apa este bună, un pic răcoroasă, dar mie îmi place. E foarte bine. Şi mâine venim”, spune un bărbat.

Copiii au fost însă, de departe, cei mai fericiţi. Luni vor începe şcoala, aşa că cei mici s-au bucurat din plin de ultimele zile de vacanţă. În timp ce mulţi s-au jucat pe marginea lacului, alţii s-au întrecut la alergare.

„Ne propunem să profităm de fiecare zi însorită şi ne aşteptăm oaspeţii pe terasă. După cum puteţi vedea natura este încă verde, sperăm într-o toamnă cât mai lungă”, spune Cornelia Lupșa, administrator domeniu.

Până când e permis accesul la lac
Intrarea pe domeniul turistic este gratuită, iar accesul pe lac va fi permis cel puțin până la mijlocul lunii octombrie. Staţiunea Mogoşa se află la 17 de kilometri distanţă de Baia Mare.

Sursa observatornews.ro

Te-ar putea interesa si

VIDEO, FOTO: Autoturism răsturnat pe strada Electrolizei din Baia Mare. O persoană rănită (actualizare)

Redactie

FOTO, VIDEO: Oameni grămadă la târgul de animale din Borşa!

Vasile Dale

Spitalul Judetean Baia Mare: Drum bun printre îngeri, Flavia!

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.