BREAKING NEWSRecomandate

INCREDIBIL: Lucuț, fost polițist la Arme în cadrul IPJ Maramureș, și-a recunoscut fapta și a primit 2 ani de închisoare cu suspendare

Purtătorul de cuvânt din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş au finalizat urmărirea penală şi, la data de 11 septembrie 2023, au încheiat acordul de recunoaștere a vinovăției cu un inculpat, fără calitate specială, ca urmare a recunoașterii faptei, a acceptării încadrării juridice și a pedepsei de 2 ani închisoare cu suspendare, pe un termen de supraveghere de 3 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, precum și a prestării unei munci neremunerate în folosul comunității la o instituție publică din municipiul Baia Mare, pe o perioadă de 90 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, în perioada 29 martie 2023 – 11 aprilie 2023, inculpatul a pretins și a primit foloase materiale de la un ofițer care exercita funcția de șef serviciu în cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș, promiţându-i în schimb că va interveni pe lângă un ofițer, care exercită o funcție de conducere în cadrul unei direcții de la nivelul Inspectoratului General al Poliției Române, pentru ca acesta să îndeplinească un act ce intră în îndatoririle sale de serviciu, respectiv să demareze procedura de împuternicire a celui dintâi într-o funcția de conducere la direcția respectivă.

Cauza a fost instrumentată cu sprijinul organelor de cercetare penală din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Maramureș. Dosarul și acordul de recunoaștere a vinovăției au fost trimise Tribunalului Maramureș.

Precizăm că, încheierea acordului de recunoaştere a vinovăţiei reprezintă o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

CITEȘTE ȘI:

Te-ar putea interesa si

RUTIERE: Conducere cu alcoolemie și fără permis la Sarasău, acțiune a polițiștilor maramureșeni în cooperare cu RAR

Redactie

EXCLUSIV VIDEO: Un sucevean a ”zburat” cu mașina pe un imaș dintre Leordina și Petrova. Șoferul rănit și un stâlp de curent a fost rupt

Vasile Dale

FOTO: Vlăduța Lupău s-a căsătorit cu fotbalistul Adrian Rus de la CFR Cluj

Vasile Dale

2 mesaje

dan septembrie 18, 2023 at 2:01 pm

Intelegerea amiabila ca esti vinovat are legatura cu dreptatea? Hotul tot hot ramine, In plus este si tradator las, care cauta sa isi scape pielea de cameleon.

Raspunde
dan septembrie 19, 2023 at 10:30 am

Ai dreptate prietene, hotul tot hot ramine. Cind era activ era mare smecher, ca il proteja uniforma. Acum se vede calitatea ofiterului care controla corectitudinea altora.

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.