BREAKING NEWSEvenimentNational

Se lăuda pe TIK-TOK cu afacerile lui de milioane de euro cu panouri fotovoltaice. A fost săltat de mascați și dus la arestare preventivă

Procurorii DIICOT au confiscat trei maşini de lux, după percheziţiile efectuate acasă la milionarul Călin Donca, dar şi la alţi trei suspecţi în dosarul de evaziune, delapidare şi înşelăciune. Călin Donca a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii DIICOT, iar astăzi va fi prezentat instanţei de judecată, respectiv Tribunalul Braşov, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Milionarul din Braşov, devenit cunoscut prin intermediul TikTok, este acuzat de procurorii DIICOT că ar fi prejudiciat statul român, dar şi că ar fi luat fără drept o sumă uriaşă de bani dintr-o societate comercială pe care ar fi folosit-o în interesul său.

Cunoscut pentru pasiunea sa pentru maşinile sport, fiind deseori văzut conducânt cele două maşini Lamborghini, Călin Donca a rămas, în urma percheziţiilor făcute de DIICOT, fără trei maşini de lux, un McLaren, un BMW i7 şi un alt BMW, însă a rămas cu maşinile preferate.


La data de 18 septembrie 2023, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov – Serviciul de Combatere a Finanțării Terorismului și Spălării Banilor, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Brașov, au efectuat 17 percheziții domiciliare, în județele Brașov, Dolj și Buzău, pentru documentarea unor activități ilegale a 5 persoane, cercetate într-un dosar pentru comiterea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, delapidare cu consecințe deosebit de grave, evaziune fiscală, operațiuni de manipulare a pieței de capital și pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune cu urmări deosebit de grave.

Din cercetările efectuate până la acest moment a reieșit că, la nivelul municipiului Brașov, începând cu anul 2021, ar fi fost constituit un grup infracțional organizat, ai cărui membri ar fi desfășurat activități circumscrise infracțiunii de evaziune fiscală, constând în aceea că aceștia ar fi înregistrat în contabilitatea unor societăți operațiuni fictive, cu consecința micșorării bazei de calcul a impozitului pe profit si a măririi cuantumului TVA deductibilă, care a avut ca rezultat sustragerea de la plata impozitelor și taxelor datorate bugetului consolidat al statului, cauzând un prejudiciu de 4.346.286 de lei.

De asemenea, prin documente care ar atesta operațiuni fictive, liderul grupării ar fi transferat sau ar fi dispus transferarea a 8.337.746 de lei între societăți aparținând sau controlate de membrii grupării, dintre care una ar fi înregistrată în Emiratele Arabe Unite – Dubai, precum și achiziționarea unor bunuri de lux, în valoare de 340.000 USD, toate acestea fiind însușite din patrimoniul societății, fapt care întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de delapidare având consecințe deosebit de grave.

Totodată, membrii grupării ar fi inițiat un proiect în domeniul monedelor virtuale, deținut și controlat de către aceștia, creând propria monedă virtuală. Având în vedere interesul scăzut pentru aceasta, membrii grupării ar fi întreprins operațiuni de manipulare a pieței de capital, inducând, totodată, persoanele interesate în eroare, prin diseminarea în spațiul public a unor informații nereale potrivit cărora suma investiția în această monedă virtuală poate genera câștiguri de 100 de ori mai mari, și reușind obținerea unor sume importante de bani (aproximativ 700.000 USD).

Ca urmare a perchezițiilor efectuate, trei autoturisme au fost ridicate pentru continuarea cercetărilor, iar 5 persoane au fost conduse la unitatea de poliție, în vederea efectuării de cercetări și dispunerii unor măsuri preventive, după completarea probatoriului.

La data de 18 septembrie a.c., procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Brașov au dispus reținerea a 4 persoane, iar în cursul acestei zile, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Brașov, cu propunerea de arestare preventivă a 3 dintre bănuiți, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

La activități au participat polițiști din cadrul brigăzilor de combatere a criminalității organizate Craiova și Ploiești, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Buzău, precum și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Brașov. 

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Te-ar putea interesa si

Deputatul Adrian Todoran: Reducem numărul de parlamentari la 300. Am promis, ne ținem de cuvânt

Vasile Dale

INTERVENŢIE LA CULCEA: Pompierii au intervenit la un incendiu izbucnit la un adăpost de animale. Şapte purcei salvaţi

Redactie

Foto: Impact între două mașini la Satulung. Trafic blocat pr DN1C

Vasile Dale

1 mesaj

Bene Ioam septembrie 19, 2023 at 4:02 pm

Ca si.a facut reclama la moneda e manipulare piata dw capital? Cine lucreaza in justitia asta. Vreti musai sa pierdeti procesul justitie? Exista libertate de opinie, de unde lw scoateti oamenolor

Cat priveste ca si.a delapidat firma. Toti strainii fac asta, dar aia sunt buni.

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult