Important

A început noul an școlar, la fel și seria acțiunilor preventiv-informative ale Jandarmeriei Maramureș

        Vacanța de vară s-a încheiat, iar o data cu începerea noului an școlar au reînceput și activitățile preventiv-informative ale jandarmilor maramureșeni. Ieri am fost oaspeții elevilor Liceului Teoretic "Emil Racoviță" și ai Liceului Ucecom "Spiru Haret" din Baia Mare. Copiii s-au arătat bucuroși de prezența noastră, au fost deschiși, adresând întrebări interesante  referitoare atât la atribuţiile jandarmilor, cât și la situații punctuale cu care s-au întâlnit fie ei, fie cunoștințele lor în viața de zi cu zi. 

Alături de colegii de la Centrul Antidrog Maramureș, oamenii legii le-au vorbit copiilor despre comportamentele dezirabile în societate, despre importanța evitării situațiilor conflictuale, a acțiunilor care pot tulbura liniștea și ordinea publică, precum și despre riscurile consumului de droguri și substanțe interzise.
De asemenea, elevii au fost informați cu privire la răspunderea legală care derivă din săvârșirea unor fapte cum ar fi consumul de alcool, tutun sau droguri, dar și cele privitoare la actele de bullying sau violență în mediul școlar. Totodată, jandarmii au subliniat importanța respectării regulamentelor școlare și a legislației în vigoare, precum și a solicitării ajutorului forțelor de ordine în caz de nevoie.
Ca de fiecare dată, feedbackul pozitiv și deschiderea spre dialog și dezbatere a elevilor ne determină să revenim cu drag în mijlocul lor.
Le dorim un an școlar prosper și mult spor la învățătură!

Te-ar putea interesa si

BILANŢ: Mandate de executare a pedepsei închisorii, o persoană reținută şi patru ordine de protecție provizorii emise de polițiștii maramureșeni

Redactie

Marius Grad, viceprimarul orașului Vișeu de Sus: „Lucrările în orașul nostru continuă”

Redactie

Căsuţe tradiţionale şi preparate cu specific. Cât costă un pachet de Paşte în Maramureş

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.