BREAKING NEWSImportantMaramuresul IstoricRecomandate

VIDEO – Cățărări pe Creasta Cocoșului în munții Gutâi. Au fost zeci de participanți

Vremea bună cu aproape 30 de grade Celsius în termometre i-a determinat pe profesioniștii de la Asociația Salvatorilor Montani Maramureș să ia cu asalt rezervația naturală Creasta Cocoșului din munții Gutâi. Și nu pentru a se plimba, ci pentru a escalada versanții abrupți ai crestei vulcanice. Nu au mers singuri ci împreună cu prieteni, cunoscuți sau simpli iubitori ai acestui frumos sport. Cei care nu au făcut niciodată escaladă au fost instruiți și li s-a pus la dispoziție tot echipamentu necesar. 

”De 40 de ani vin aici. Aici am început. Traseele sunt multiple, de la foarte ușoară, de tip școală, până la cele cu grad maxim de dificultate. Grupul țintă sunt iubitorii de natură pe care îi așteptăm în număr cât mai mare. Cățărările pot începe de la vârsta de 14 ani cu acordul părinților. Pericolele sunt foarte multe, dar le poți depăși prin pregătire” a declarat Gabriel Motica, Maramureș Maramureș.

”Aici am început. Aveam 16 ani. Totul este diferit în ziua de astăzi. Acum abundă echipamentul, atunci aveam zero echipament. Nu aveam nici măcar coardă. Și noi veneam aici să ne cățărăm. Mă bucur să văd că vine atâta lume. Voi continua să escaladez până mă vor ține puterile” a povestit Liviu Berinde, pensionar și iubitor de munte.

”Este un eveniment de escaladă montană organizat de Asociația Salvatorilor Montani Maramureș. Ne bucurăm că avem lume mult. Sunt 40-50 de participanți de toate vârstele: de la 12 ani până la 60 de ani. Aici, la Creasta Cocoșului este o adevărat istorie a escaladei. Avem trasee de toate dificultățile. Avem trasee originale dar și trasee noi” a declarat Bogdan Ștefan, președintele Asociației Salvatorilor Montani Maramureș.

”Mă numesc Maria Bodrea, am 12 ani și traseul mi s-a părut ușor Sunt pentru prima dată pe Creasta Cocoșului. Sunt din Cluj Napoca. Mi-a plăcut pentru că traseul are înălțime, este ușor dar foarte spectaculos”.

Mâine, duminică 24 septembrie 2023, activitățile de escaladare vor continua pe Creasta Cocoșului.

Te-ar putea interesa si

ANULARE PETRECERE: Tensiune uriașă la Vișeu de Sus între Vlăduța Lupău și administratorii Hotelului Gabriela (ACTUALIZARE)

Vasile Dale

ACCIDENT: Două mașini s-au ciocnit pe strada 22 Decembie din Baia Mare

Vasile Dale

Campionatul Mondial de Snowboard, organizat pe pârtia Şuior din Maramureș. Printre participanţi şi Patric Iluț, campion mondial la ediţia din 2021

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.