Eveniment

Singurul lac din lume care își schimbă culoarea în funcție de anotimp se află în Maramureş

Maramureșul nu oferă doar tradiție și bucate alese, ci și splendori ale naturii, unice în lume. Un astfel de exemplu este Lacul albastru, singurul din lume care își schimbă culoarea în funcție de anotimp. Culoarea poate trece de la albastru-deschis la maro sau verde-smarald. În plus, este singurul lac din Europa care s-a format prin prăbușirea unei galerii de mină în urmă cu mai bine de o sută de ani.

La o aruncătură de băț de orașul Baia Sprie, într-o arie protejată, se întinde una dintre cele mai căutate destinații montane din Maramureș. Dorina și Petru au străbătut toată țara pentru a vedea cu ochii lor minunea din Munții Gutâiului.

Singurul lac din lume care își schimbă culoarea în funcție de anotimp se află în România
Dorina, turistă: S-au auzit lucruri frumoase despre el, că e albastru vara, dar acum se vede că nu e chiar albastru, dar nu contează, e foarte frumos, sunt şi răţuşte. E un peisaj de vis, e extrem de frumos, Nu am avut norocul să-l vedem vara, dar e foarte frumos şi acum. Nu trebuie neapărat să fie albastru sau verde smarald ca să fie frumos.

Apa e bogată în sulfat de fier și melanterit, substanțe provenite de la vechea mină, ce conferă lacului această culoare verde-albăstruie.

Simona Vasiac, reporter Observator: Lacul este situat la o altitudine de 530 de metri, iar toamna îşi schimbă culoarea din verde smarald, în maro.

Sunt mai multe trasee care duc spre Lacul Albastru şi toate sunt spectaculoase.

Salvamont: Din Baia Sprie avem mai multe trasee care vin la Lacul Albastru, trasee care trec pe lângă lacul albastru şi continuă. Sunt aici mai multe, cam 30 de minute faci din Baia Sprie, dificultate medie.

În luna mai a fiecărui an, autoritățile din Baia Sprie organizează Zilele Lacului Albastru, un eveniment prin care se pune în evidență unicitatea locului.

Sursa observatornews.ro

Te-ar putea interesa si

VIDEO: Accidente in cadrul probelor speciale 1 și 2 de la Raliul Maramuresului

Vasile Dale

OMOR SUCIU DE SUS – Bărbatul care și-a ucis în bătaie amicul de pahar a fost arestat preventiv

Vasile Dale

EXCLUSIV VIDEO: CA-N JUNGLĂ – Șoseaua de centură a municipiului Baia Mare este un adevărat pericol pentru șoferi

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.