BREAKING NEWSImportant

Gheorghe Șimon, deputat „Nimeni nu limitează și nu va limita plățile românilor!”

Social democrații dau asigurări că plățile în numerar ale românilor nu vor fi limitate, așa cum eronat au lăsat să se înțeleagă unele voci. În realitate, limitarea plăților cash la 1.000 de lei/zi se referă strict la entitățile care desfășoară activități economice și emit factură fiscală, adică firme, PFA-uri, întreprinderi individuale sau familiale.

„Cei care susțin această afirmație fie nu au citit cu atenție noile reglementări, fie dezinformează cu rea-intenție. Această reglementare nu se referă la persoanele fizice, ci doar la antreprenori. Scopul este de combate evaziunea fiscală aferentă activităților economice. Antreprenorii care nu fac evaziune nu vor fi deloc afectați de această măsură. Vor fi afectați doar evazioniștii!”, a precizat Gheorghe Șimon, deputat PSD de Maramureș.

Plățile în numerar între persoane fizice sunt limitate la 10.000 de lei/zi, indiferent dacă este vorba de împrumuturi, cumpărarea/vânzarea unor bunuri, donații, contravaloarea unui serviciu sau chiar darul de nuntă ori de botez. Plățile între persoanele fizice și entitățile economice sunt limitate la 5.000 de lei/zi. Deci o persoană fizică poate cumpăra cu bani cash în aceeași zi produse și/sau servicii de la aceeași firmă sau altă entitate economică dacă prețul total este 5.000 de lei.

„În ambele cazuri privind persoanele fizice, e vorba de o limită pe zi pentru plățile cash – către aceeași persoană fizică sau aceeași entitate economică – mai mare decât salariul lunar mediu net pe economie!”, a mai punctat Gheorghe Șimon, deputat PSD de Maramureș.

Te-ar putea interesa si

Gest emoţionant al colegilor după moartea celor 4 studente. Banchetul de absolvire anulat, banii vor fi donaţi familiilor îndoliate

Vasile Dale

EXCLUSIV VIDEO: Lupte de stradă între poliție și doi tineri pe DN1C la Satulung. Încătușați în trafic după un pont primit la 112. Șoferul pozitiv la cinci substanțe interzise

Vasile Dale

LA DATORIE: Jandarmii maramureșeni, recomandări pentru turişti

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.