BREAKING NEWSImportant

Spitalul Judetean de Urgenta „Dr Constantin Opris” Baia Mare – UMF Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca și-a deschis astăzi oficial porțile pentru studenții maramureșeni

Cu multă emoție am participat la ceremonia de deschidere a anului universitar 2023/2024 a UMF ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca – Extensia Baia Mare. Această reușită este o premieră pentru județul Maramureș, fiind pentru prima dată când tinerii maramureșeni au ocazia de a urma cursurile universitare la programul de studiu Asistență Medicală Generală oferite de UMF Cluj-Napoca, aici, la noi acasă în Maramureș.

Îi felicităm pe cei 60 de studenți care au trecut cu brio examenul de admitere, iar prin rezultatele excepționale pe care le-au avut la examen – 4 note de 10 și ultima notă de intrare la taxă a fost 8,70 – demonstrează încă o dată că în Maramureș avem tineri care excelează în educație și care merită tot sprijinul și aprecierea noastră. De asemenea, îi felicităm pe toți cei 160 de candidați care s-au înscris și au susținut examenul de admitere.

ℹ️Parcursul acestui proiect a început încă din 2021, când s-a constatat, împreună cu reprezentanți ai instituțiilor de sănătate publică din Maramureș, deficiența de resursă umană pe care o avem la nivelul județului nostru în domeniul medical și nevoia de a pregăti personal calificat pentru unitățile spitalicești și medicale din Maramureș.

Astăzi, la 2 ani de când s-au început discuțiile privind deschiderea unei extensii a UMF Cluj-Napoca în Baia Mare, avem deja primii studenți care timp de 4 ani vor urma studiile la programul Asistență Medicală Generală în Baia Mare, fără a mai fi nevoiți să plece la Cluj-Napoca. Vom continua să investim în acest proiect, pentru a-l dezvolta la un alt nivel și avem încredere că astfel Maramureșul va deveni un reper pe harta județelor în care se formează specialiști în domeniul medical.

Mulțumim domnului președinte de Consiliu Județean Ionel Bogdan, doamnei prof. Dr. Anca Dana Buzoianu, rector al UMF Cluj-Napoca, domnului prof. Dr. Daniel Mureșan, Președintele Senatului UMF Cluj-Napoca, doamnei prof. Dr. Olga Hilda Orășan, prodecan Facultatea de Medicină, și tuturor celor implicați în reușita acestui proiect.

Mulțumim tuturor celor care au fost la ceremonia de astăzi alături de noi: doamna prof. Dr. Șoimița Mihaela Suciu, decanul Facultății de Medicină, doamna Liliana David, director Extensie Baia Mare a UMF, doamna prof. Dr. Carmen Mihaela Mihu, prorector UMF Cluj-Napoca, domnii prof. Dr. Sorin Claudiu Man, prof. Dr. Radu Nicolae Oprean, prof. Dr. George Călin Dindelegan, prorectori ai UMF Cluj-Napoca, secretar șef Universitate Valeria Meseșan, domnul Cătălin Cherecheș, primarul Municipiului Baia Mare, precum și reprezentanți ai instituțiilor publice din Maramureș care ne-au oferit tot suportul necesar în deschiderea unei extensii a UMF Cluj-Napoca în Baia Mare.

Mult succes studenților în noul an universitar, precum și pe întreg parcursul educațional!

Manager, Oros George Alexandru

Te-ar putea interesa si

FOTO VIDEO EXCLUSIV: Viceprimarul din Giuleşti, petrecere în pandemie pentru ziua fiului său, lăsat cu amenzi

Redactie

FOTO/VIDEO: DOLIU – Vlăduț, tânărul decedat la Berbești, a fost condus astăzi pe ultimul drum. Sute de oameni au fost alături de familie

Vasile Dale

EXCLUSIV FOTO/VIDEO: Cine sunt victimele nenorocite de șoferul unui BMW în stația de autobuz de lângă Mall-ul din Baia Mare

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.