BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul Istoric

”PACIENTUL ANONIM” ar fi medic: Ar fi trimis scrisori anonime de la Oficiul Poștal Ocna Șugatag reclamând haos în Spitalul Municipal Sighet

În cadrul ședinței ordinare de Consiliu local Sighet au avut loc discuții legate de scandalul existent la Unitatea de Primiri Urgențe (U.P.U.) din cadrul Spitalului municipal. În fapt, în urmă cu aproximativ două săptămâni a fost trimisă o scrisoare anonimă în mai multe exemplare către primarul Vasile Moldovan, consilierii locali Iuga Nicolae și Curmei Adriana, directorul Spitalului (Daniel Dunca) și către alții.

În această scrisoare anonimă se reclama de către un pacient (cel puțin așa se recomanda autorul scrisorii) existența mai multor nereguli existente în cadrul U.P.U. Sighet.

Se bănuiește că ”pacientul anonim ar fi chiar un medic” al Spitalului

”După cercetări, s-a descoperit ca anonimul are un nume de fapt care ca-n filmele cu polițiști, cu mănuși pe mana s-a deplasat în Ocna Sugatag și a depus în cutia postala plicurile scoase dintr-un plic mai mare, sperând să nu se afle cine este autorul. Prindre destinatarii scrisorii anonime am fost și eu, am cerut în mod oficial conducerea spitalului sa-mi trimita punctul de vedere, veridicitatea celor menționate în scrisoare și evident sa ni se indice ce masuri s-au luat” a spus Adriana Irina Curmei, consilier local în cadrul CL Sighetu Marmației.

A fost dezbătută scrisoarea în CL Sighet

În cadrul ședinței de Consiliu local a fost adusă în discuție situația tensionată existentă în Spital. O parte din personalul medical de la U.P.U. Sighet îl acuză pe medicul șef al unității că ar fi autorul scrisorilor anonime. În urma scandalului, șeful U.P.U. Sighet și-a dat demisia din funcția de conducere, situația în cadrul unității fiind una extrem de tensionată.

Consilierul local Nicolae Iuga, președintele Consiliului de Administrație al Spitalului municipal, a expus pe larg în ședința de Consiliu situația existentă. Acesta a arătat că nu intră în atribuțiile C.A. derularea de anchete și aplicarea de sancțiuni disciplinare, acest atribut fiind al Consiliului director, respectiv al Comisiei de disciplină din cadrul spitalului.

Nicolae Iuga a mai arătat că deși în ultimii ani s-au făcut mari eforturi iar întregul spitalul arată mult mai bine azi decât arăta în urmă cu câțiva ani, rămâne însă problema unei părți din personalul medical, care este puțin interesat de soarta pacienților, vorbește urât cu aceștia și, de multe ori, așteaptă diverse atenții de la oamenii bolnavi și suferinzi.

Puteți urmări mai jos un material video care cuprinde discuțiile pe această temă din ședința de Consiliu local:

CITEȘTE ȘI:

Te-ar putea interesa si

TREI PERSOANE RĂNITE: Maramureşean implicat într-un accident rutier petrecut la Apahida (FOTO)

Vasile Dale

NOI INFORMAŢII ÎN CAZUL CARNAGIULUI DE LA JIBOU: Cu câteva ore înainte de accident un bărbat a anunţat la 112 că semaforul nu functionează corespunzător

Vasile Dale

EXCLUSIV VIDEO: Doi dintre ofițerii criminaliști din Maramureș – mărturii cutremurătoare din dosarul celui mai mare criminal în serie din istoria României postdecembriste

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.