BREAKING NEWSRecomandate

URMARE CAZ: FOTO EXCLUSIV – Ei sunt indivizii care au furat 191.000 lei din casa unui băimărean din Ferneziu. Au fost arestați preventiv

Conform surselor noastre unul dintre indivizi ar fi achitat ratele la bancă ale tatălui lui, iar celălalt ar fi achiziționat un autoturism în valoare de aproximativ 40.000 lei, autoturism pe care polițiștii încă nu au găsit-o. Până la această oră, băimăreanul prădat de acești indivizi nu a fost contactat de autorități pentru a fi informat despre evoluția cazului și nici dacă banii lui și ai părinților (justificați cu acte) au fost recuperați sau nu.

Ce spune oifical IPJ Maramureș

În urma activităților întreprinse de polițiștii de investigații criminale ai Poliției Municipiului Baia Mare, două persoane au fost reținute pentru 24 de ore în cazul furtului dintr-o locuință de pe strada Colonia Topitorilor, în dauna unui bărbat din municipiu. Este vorba despre doi băimăreni în vârstă de 19 și 22 de ani.

Ulterior, Judecătoria Baia Mare a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele acestora, fiind depuși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Maramureș.

Ce spune instanța

HERŢA N. NICOLAE ADRIANInculpat
HORJE D. GABRIELInculpat

Solutia pe scurt: Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare sub nr. 4224/P/2023, din data de 06.10.2023 şi în consecinţă: În temeiul art. 202 alin.1 şi 3, art. 223 alin. 1 lit. d Codul de procedură penală, art. 223 alin. 2, art. 226 alin. 1 Codul de procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpaţilor: HERŢA NICOLAE ADRIAN, -, pentru săvârşirea infracțiunii de furt calificat, prev. și ped. de art. 228 alin. 1 C.pen., art. 229 alin. 1 lit. d, alin. 2 lit. b C.pen. cu aplicarea art. 41 alin. 1 C.pen, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 6 octombrie 2023 până în data de 4 noiembrie 2023 inclusiv şi HORJA GABRIEL, -, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la furt calificat, prev. și ped. de art. 48 alin. 1 C.pen. rap. la art. 228 alin. 1 C.pen., art. 229 alin. 1 lit. d, alin. 2 lit. b C.pen., pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 6 octombrie 2023 până în data de 4 noiembrie 2023 inclusiv.

Respinge solicitarea inculpaţilor HERŢA NICOLAE ADRIAN ŞI HORJE ADRIAN, prin apărătorii acestora, de a se lua împotriva acestora măsura preventivă a controlului judiciar sau cea a arestului la domiciliu.

În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia, suma de 340 de lei reprezentând onorariul apărătorilor din oficiu, urmând a fi achitată din fondurile Ministerului Justiţiei către av. Michiş Daliana Melisa şi av. Ţăranu Sorin.

Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpaţi şi de la comunicare pentru reprezentantul Ministerului Public. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 06.10.2023, ora 12.45.
Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP)  3412/2023  06.10.2023.

CITEȘTE ȘI:

Te-ar putea interesa si

INFORMAȚIE OFICIALĂ: Cinci cadre medicale din Maramureș sunt în izolare la domiciliu

Vasile Dale

EXCLUSIV FOTO / VIDEO: Depozit de aproximativ 300 tone de agregate minerale care funcționa fără permis de exploatare depistat de polițiști

Redactie

MISIUNE DE SALVARE: Cioban atacat de urs în zona Igniș. De fapt a mințit! El căzuse din cauza alcoolului

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.