BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

EXCLUSIV: Doi polițiști locali campioni la abuzuri. Oare Poliția Municipiului Baia Mare și Parchetul Baia Mare ce fac? Închid ochii?

O filmare publicată de către Adi Rusu – Detectivul de Presă Șoc prezintă intervenția unuia dintre echipajele Poliției Locale Baia Mare conduse de către Gherghe Perian, alias ”portar șef Ghițucă”. Filmarea prezenta o situație în care o doamnă strângea fonduri pe domeniul public fără a avea autorizație. Până aici totul pare a fi normal, doar că portarii care impropriu se numesc polițiști, au intervenit după cum i-a tăiat capul, încălcând legea fără nicio jenă. Nu o dată, ci de mai multe ori. Au încălcat-o pentru că nu o cunoscut! În orice caz, încălcarea legii prin necunoașterea ei, nu te absolvă de vinovăție! Dar să începem.

1. Purtare abuziva

Cei doi polițiști locali au aplicat forța asupra unei femei deși acest lucru nu era necesar. Femeia s-a legitimat de bună voie, a oferit un act de identitate valabil, a spus exact ce activitate desfășoară. În concluzie a cooperat cu organele de poliție locală aflate la fața locului. Cu toate acestea, cei doi ”portari locali” au decis să acționeze violent și au urcat-o pe femeie cu forța în mașina poliției locale.

Infracțiunea de purtare abuzivă a polițiștilor locali

2. Privare de libertate

Exact cum am explicat mai sus, ”portarii locali” au privat de libertate un cetățean. Femeia a fost bruscată și urcată cu forța în autospeciala Poliției Locale fără niciun motiv bine întemeiat. Menționăm faptul că polițistul i-a comunicat femeii că trebuie să fie dusă la secție pentru a fi ”percheziționată”! Acțiune care NU SE AFLĂ ÎN ATRIBUȚIILE POLIȚIȘTILOR LOCALI!

Infracțiunea de lipsire de libertate

3. Furt calificat

Nu doar că au bruscat-o pe femeie, nu doar că au privat-o de libertate, ci au mai comis o infracțiune: ”portarii de la locală” i-au reținut mapa în care deținea banii strânși, chitanțele și alte acte personale.

Lucru total ilegal pentru că polițiștii locali au o lege în care se menționează ca sancțiune – amendă și confiscarea sumelor rezultate din contravenție. Așadar, celelalte bunuri nu aveau ce căuta în mâna ”portarilor de la locală”.

infracținea de furt

Asteptam un punct de vedere din partea Politiei Locale cu privire la modul in care cei doi politisti au actionat si totodata un punct de vedere din partea Inspectoratului de Politie al Judetului Maramures.

Menționăm faptul că imaginile video sunt publice pe rețelele de socializare. Noi le-am salvat pentru orice eventualitate.

Te-ar putea interesa si

MARAMUREȘENI ÎN UCRAINA: În plin război, stațiunea de schi Bukovel e la fel de căutată. Turiștii români spun că prețurile sunt fără concurență

Vasile Dale

Maramureșenii, invitați să se bucure de o spectaculoasă paradă a colindătorilor la „Crăciun în Maramureș” 2022

Redactie

APEL UMANITAR: O familie din Mesteacăn a rămas fără gospodărie în urma unui incendiu

Vasile Dale

8 mesaje

Mișu octombrie 8, 2023 at 11:52 am

Singura soluție e desființarea Poliției locale,să revină la ce au fost înainte,paznici ,se cred din ce in ce mai deștepți,nu cunosc atribuțiunile pe care le au.

Raspunde
ASB octombrie 8, 2023 at 12:55 pm

Se pare ca Adi Rusu nu-i de acord cu tine mai Vosi. Chiar i-a placut actiunea bocterilor.

Raspunde
Vasile Dale octombrie 8, 2023 at 1:21 pm

Să fie sănătos, vorba aia :))

Raspunde
Sictirit octombrie 8, 2023 at 10:08 pm

Înalt ca bradul, prost ca gardul. Într-un cuvânt.

Raspunde
Juti octombrie 8, 2023 at 10:44 pm

Mă Adisor ce ar hi să faci tu un adevărat reportaj la valoarea ta,nu cu femei care strâng fonduri!Ia urcă acolo la tine pe deal în Tăuții Magheraus să filmezi rromi cum fură castane și amenință proprietari! Îi agresează și amenință și poliția nu face nimic!Ia verifică tu în piețe pe stradă unde vând ăștia castanele au acte pe ele???De unde provin?

Raspunde
Bravo octombrie 8, 2023 at 10:45 pm

Era mai bine ca acei polițiști sa treacă și sa întoarcă capul in alta parte când au observat-o pe cerșetoarea aceea și șarlatanca?
E normal ca o persoana sa ne minta in fata cu fel și fel de cazuri umanitare?

Raspunde
Justi octombrie 8, 2023 at 10:46 pm

Felicitări Vasile Dale ca de obicei la valoare! Toată România are nevoie de oameni ca tine fără frică și cu coloana vertebrală!

Raspunde
dan octombrie 9, 2023 at 9:17 am

Daca doamna in rosu nu era o „dedicata” stringerii de fonduri pentru FLORIN, PROBABIL SARLATANUL SEF, sub cauza nobila de ajutorare a unui copil, avea documentele legale pentru a lucra in Baia Mare. Vehementa cu care se apara si isi justifica activitatea arata ca a facut de mult timp acest lucru si tehnica a functionat pe baza naivitatii donatorilor. Acel Florin nu s-a auzit la telefon pentru a explica starea de fapt. In parcarea de la Kaufland la spital mai intilniti asemenea exemplare care string bani pentru copii cu probleme si iti arata poze , sau string pentru nu stiu care manastire de pe coclauri.
Ce sa faca politistii cu o baba fanatica? Sa ii daruiasca flori? Daca se dadea de pamint ar fi fost victima politistil;or. Se vede din filmare CA AU TRATAT-O POLITICOS pina cind baba a devenit recalcitranta.
Vedeti in vestul salbatic asemenea atitudine din partea unui cetatean fata de politie? De ce baba nu s-a supus rugamintilor politistilor? pentru ca pot fi infruntati si facuti de rusine?
Dincolo de acestea, cei care ati comentat axati-va pe fapta babei, nu pe Adi Rusu. Daca el nu filma, nu aveati ce comenta|

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.