Important

Radu Trufan a susținut, alături de omologii săi din Cantal (Franța), o prezentare despre turismul montan

Județul Maramureș a acceptat invitația Ambasadei Franței în România de a participa la cea de-a 13-a ediție a forumului „Întâlnirile franco-române pentru turism”, alături de departamentul înfrățit Cantal (Franța). Evenimentul, care a avut loc în 13 octombrie la Brașov, s-a concentrat pe promovarea turismului montan.

„Maramureșul și departamentul Cantal sunt modele de bună colaborare, generoase în activitățile montane. Turismul montan este unul dintre domeniile care merită cu adevărat promovat în Maramureș, având un potențial extraordinar. La fel ca în Cantal, turiștii se pot bucura de peisaje extraordinare, de sporturi de iarnă, dar și de cicloturism, trasee montane și drumeții. Totodată, pot descoperi tradițiile strămoșești și o gastronomie diversificată, bazată pe preparate ecologice, indiferent de zona din Maramureș pe care o vor vizita”, a precizat Radu Trufan, vicepreședinte Consiliul Județean Maramureș.

Isabelle Lantuejoul și Philippe Fabre, vicepreședinți ai departamentului Cantal, au evidențiat cele mai importante aspecte care definesc turismul montan din Franța, precum și proiectele comune pe care le au în vedere cele două regiuni. De asemenea, Paul Habina, director OMD Maramureș, a prezentat viziunea pe termen lung privind oportunitățile pe care le poate aduce parteneriatul public-privat în domeniul turismului.

În luna noiembrie 2023 va avea loc o nouă acțiune comună între Maramureș și Cantal, cu accent pe relațiile economice dintre cele două județe înfrățite, alături de un tur de afaceri organizat de Camera Franceză de Comerț, Industrie și Agricultură în Maramureș.

Te-ar putea interesa si

ZIUA POLIŢIEI ROMÂNE: Eroul zilei. Povestea lui Patrik

Redactie

ÎMPREUNĂ PENTRU O COMUNITATE MAI SIGURĂ: Campanie a poliţiştilor în Copalnic-Mănăștur și Cernești

Vasile Dale

Activităţi de informare ale poliţiştilor maramureşeni privind Legea Anastasia

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.