BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

EXCLUSIV VIDEO: BAIA MARE NU A PLĂTIT, dar vom avea Castaniadă de 1,8 milioane lei printre gunoaie. EcoBihor îngenuncheată de neplata a 13 milioane de lei, jumătate fiind facturile neachitate de Primăria Baia Mare

Nu este exclus ca în următoarea perioadă, băimarenii să fie sufocați de gunoaie. Și asta pentru că reprezentanții firmei din Oradea, care preia de la noi deșeurile, s-au cam săturat să aștepte după banii datorați și refuză sa mai depoziteze la ei, gunoaiele noastre. 13 milioane de lei trebuie sa achite Drusalul la Eco Bihor, sumă pe care nu o are, fiindcă primariile din județ nu și-au platit serviciile de salubrizare.

De cateva luni de zile, Drusalul nu a platit contavaloarea serviciilor de depozitare a gunoaielor care firma care le preia, in Oradea. La randul lui, nici Drusalului nu i s-au achitat datoriile, de catre autoritatile maramuresene. Si asa s-au strans in jur de 13 milioane de lei care ar trebui sa ajunga cat mai repede la firma din Bihor.

”Am primit o notificare de la cei de la EcoBihor că nu vor mai lăsa să intre mașinile pe platformele lor din motiv de neplată. Am vorbit imediat cu Primăria Baia Mare, cu Drusalul și încercăm să avem discuții și să deblocăm situația. Sigur acest lucru se va rezolva atunci când vor fi achitate facturile către EcoBihor” a precizat Rudolf Stauder, prefectul județului Maramureș.

Reprezentantii firmei bihorene spun ca au restrictionat deja accesul masinilor cu deseuri pe platformele lor. De la inceputul saptamanii, deseurile noastre nu se mai depoziteaza la ei. Datoriile pe care le au autoritatile maramuresene au pus firma Eco Bibor intr-o situatie total neplacuta. Ei au fost nevoiti sa plateasca la randul lor alte taxe din banii proprii, acest lucru ducand la dezechilibre in activitatea societatii.

”Operatorul de salubritate care le-a transportat timp de 6 luni la depozitul nostru nu și-a achitat facturile. Noi am fost nevoiți să plătim TVA-ul aferent facturilor la stat, am fost nevoiți să plătim accizele la fondul mediu, am plătit taxe la Primăria Oradea și așa mai departe. Noi în acest moment suntem îngenunchiați în activitate” a declarat Zoltan Pasztai, director general EcoBihor.

Reprezentantii Eco Bihor spun ca ei ar avea capacitatea necesara pentru a continua depozitarea gunoaielor provenite din alte zone ale tarii. Insa in ceea ce priveste Maramuresul, se astepata achitarea datoriilor. Din total, cam jumatate revin baimarenilor iar restul de la alte unitati teritoriale ale judetului.

Articol realizat în colaborare cu colegii de la Plus TV Maramureș.

Te-ar putea interesa si

VIDEO EXCLUSIV – Hala fabricii TAPARO din Tg. Lăpuș arde ca o torță. Intervin pompierii din 4 județe (actualizare)

Vasile Dale

COMERŢ ILICIT: Poliţiştii maramureşeni, pe urmele contrabandiştilor cu flori şi ţigări 

Vasile Dale

Călin Bota: Bugetul pentru 2021 vine cu bani pentru parcurile industriale din Maramureș și pentru depozitul de deșeuri

Vasile Dale

1 mesaj

Mișuku octombrie 19, 2023 at 7:24 pm

Doctor in Economie. Bine, nici cei de la Bihor nu ș-au facut temele, sa stie cu cine au de-a face! Dar despre ce vorbim? Noi baimarenii l-am votat din puscarie!

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.