Important

Medici pentru cabinetele școlare

Cristian Niculescu-Țâgârlaș: ”Prezența medicilor în unitățile de învățământ reprezintă o necesitate reală pentru a se asigura asistența medicală și prevenirea îmbolnăvirilor în rândul populației școlare. De aceea am promovat împreună cu colegii mei liberali o propunere legislativă care completează OG nr. 18/2009 și prin intermediul căruia absolvenţii facultăţilor de medicină, de după anul 2005, care nu au promovat examenul de rezidențiat, pot fi încadrați în cabinetele de medicină școlară”
La nivel național există un număr de 3.370 de cabinete medicale şcolare, din care 3.237 în unităţile de învăţământ în masă şi 133 în unităţile de învăţământ special, precum şi 501 cabinete stomatologice, din care 484 în unităţi de învăţământ în masă şi 17 în unităţi de învăţământ special. Potrivit datelor oficiale, în aceste cabinete medicale sunt încadraţi doar 2.082 de medici şi 4.320 de asistenţi medicali.
Medicina şcolară reprezintă un obiectiv important în asigurarea asistenţei medicale şi a prevenirii îmbolnăvirii în rândul copiilor iar acest proiect de lege inițiat de senatorii liberali va crește nivelul asistenței medicale de calitate în cabinetele medicale școlare.
Proiectul de lege prevede introducerea unui nou aliniat la articolul 22, după aliniatul 1, indice 2, care prevede că medicii de medicină generală, absolvenți ai facultăților de profil după anul 2005, care nu au promovat examenul de rezidențiat, pot fi încadrați ca medici in cabinetele de medicină școlară.
Acest demers legislativ are nevoie și de sprijinul autorităților locale, care vor contribui la angajarea medicilor și a asistenților medicali din cabinetele școlare, prin finanțarea și organizarea de cursuri de instruire, în parteneriat cu factorii implicați din sistemul de sănătate.
” Sper ca după aprobarea proiectului în Senat, actul legislativ să fie adoptat și de Camera Deputaților astfel încât medicina școlară să devină un element important în prevenirea, tratarea și asigurarea unei noi calități în activitatea de medicină școlară” a concluzionat senatorul Cristian Niculescu-Țâgârlaș, președintele Comisiei juridice de numiri, disciplină, imunităţi şi validări.

Te-ar putea interesa si

TRADIŢIA FAPTELOR BUNE: Poliţiştii din Ocna Şugatag, cu daruri la o familie nevoiaşă

Vasile Dale

ISU MARAMUREŞ: Ultima etapă zonală a întrecerilor voluntarilor câștigată de SVSU Poienile de Sub Munte

Redactie

Deputat PSD, Gheorghe Șimon: „Cronica unui eşec anunţat: Florin Cîţu a preluat portofoliul Finanţelor”

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.