BREAKING NEWSNationalRecomandate

ULTIMĂ ORĂ: 9 militari răniți după ce o grenadă a explodat într-un poligon din Sălaj (actualizare)

În urmă cu puțin timp un incident s-a produs în poligonul militar Șimnleul Silvaniei, județ Sălaj.

Din primele informații, se pare că nouă persoane ar fi ajuns la spitalul din Zalău, fiind rănite grav. Un tânăr de 19 ani ar fi în stare critică.

Ministerul Apărării Naționale a confirmat incidentul.

”La poligonul militar, în cadrul unui exercițiu, a explodat o grenadă. Au fost înregistrate 9 victime  din care: 7 victime de cod verde, 2 victime conștiente cu plăgi multiple la nivelul membrelor și scalpului, nesângerânde, transportate la spital.

La locul evenimentului s-au deplasat 4 echipaje medicale (1TIM, 1B2, 1 EPA,1 ATPVM), elicopter”, se arată într-un comunicat al autorităților. 

Incident în Poligonul Crasna, pe timpul unei ședințe de instruire cu grenade – MAPN

            Miercuri, 18 octombrie, în jurul orei 10.15, în Poligonul Crasna, din județul Sălaj, a avut loc un incident pe timpul executării unei ședințe specifice de aruncare a grenadei, în urma căruia un militar din cadrul Batalionului 315 Artilerie „Simion Bărnuțiu”, din Șimleul Silvaniei, a suferit o rană gravă la picior, fiind transportat în stare stabilă cu un elicopter SMURD la Spitalul Județean de Urgență Zalău.

          Au fost aplicate imediat procedurile standard în astfel de situaţii, fiind acordat primul ajutor la faţa locului de personalul medical prezent pe timpul desfăşurării şedinţei de instruire și altor opt militari aflați în proximitatea locului în care s-a produs incidentul.  Ulterior, cei opt militari au fost transportați cu ambulanțe la același spital, pentru evaluare și acordarea îngrijirilor medicale.

  Conducerea unității a informat Parchetul Militar și a stabilit o comisie de cercetare în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

Te-ar putea interesa si

VIDEO: Îmbrânceli și înjurături între jandarmi și clienții unui bar

Vasile Dale

DREPT LA REPLICĂ: IPJ Maramureş vine cu precizări într-un caz de la Vişeu de Sus

Vasile Dale

EXCLUSIV: Angajat al Primăriei Târgu Lăpuș găsit spânzurat în localitatea Borcut

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.