BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

EXCLUSIV VIDEO: NU AU FRICĂ NICI DE DUMNEZEU – Bisericuța de lemn din Baia Sprie a fost spartă cu toporul de persoane necunoscute (actualizare)

Bisericuţa de lemn ordodoxă „Sfintii Împarati Constantin si Elena” din Baia Sprie care a fost construită între anii 1999-2000 de către credincioşii băiesprieni, coordonaţi pr. Ciprian Suarăsean, a fost prădată și vandalizată azi noapte de persoane necunoscute.

Indivizii au spart o ușă din lateral (spre râul Săsar) cu toporul conform surselor noastre. Au pătruns în interior în căutare de bani. Au devastat totul în interior, inclusiv în biblioteca bisericuței. Au răvășit toate lucrurile inclusiv în altar. Au furat toate cutiile milei dar și banii obținuți din vânzarea lumânarilor. Prejudiciul cauza s-ar ridicat la aproximativ 2.000 de lei.

Totul s-ar fi întâmplat în jurul orei 2.00 azi noapte când o cameră de supraveghere a suprins doi indivizi care intră în curtea bisericii. Polițiștii bănuiesc că aceștia ar fi autorii însă nu au reușit să îi identifice până acum.

La această oră în curtea bisericii sunt echipajele poliției și ale criminaliștilor care efectuează cercetări în speranța că vor găsi urme și probe care să îi conducă la prinderea autorilor.

S-a deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat și distrugere.

ACTUALIZARE – Ce spune Episcopia Maramureșului și Sătmarului

”În cursul nopții trecute în jurul orei 2.00 un grup de indivizi au intrat prin efracție la Biserica cu hramul Sfinții Împărați Constantin și Elena din orașul Baia Sprie. Inițial aceștia au spart o anexă de depozitare de unde au luat un topor cu care au spart ușile de la biserică și au distrus mai multe bunuri din incinta bisericii, în special cutia milei de la toate icoanele, căutând bani.

Menționez că sfântul altar nu a fost atins sau alte icoane nu au fost profanate, dar biserica în sine este un lăcaș sfânt și a fost profanat pentru că a fost deranjat foarte mult. Au fost foarte multe pagube materiale. Estimăm că s-au furat aproximativ 2.000 de lei din cutia milelor iar pagubele materiale sunt în curs de evaluare, foarte multe obiecte de mobilier și uși au fost sparte și distruse” a declarat pentru www.vasiledale.ro, preot. Emil Andrei Pop, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului.

Te-ar putea interesa si

FOTO: Refugiații din Ucraina, interesați de locurile de muncă din Maramureș

Redactie

Tragedie în Timişoara. O mamă s-a aruncat de la etajul 10, cu cei doi copii în braţe. Toți trei au murit

Vasile Dale

FOTO: Doi iubiţi unguri pe o motocicletă, loviţi de o cisternă pe DN19

Redactie

2 mesaje

PERSOANELE BĂNUITE DE COMITEREA FURTULUI DIN BISERICĂ AU FOST IDENTIFICATE DE POLIȚIȘTII DIN BAIA SPRIE – Stiri din Maramures octombrie 22, 2023 at 8:09 pm

[…] EXCLUSIV VIDEO: NU AU FRICĂ NICI DE DUMNEZEU – Bisericuța de lemn din Baia Sprie a fost spar… baia marefurtmaramureșpolitiestiri baia marestiri maramuresDistribuie0 stirea anterioara […]

Raspunde
Spărgătorii bisericii de lemn din Baia Sprie au fost trimiși 30 de zile după gratii. Au numai 16 și 17 ani – Stiri din Maramures octombrie 23, 2023 at 8:59 pm

[…] BĂNUITE DE COMITEREA FURTULUI DIN BISERICĂ AU FOST IDENTIFICATE DE POLIȚIȘTII DIN BAIA SPRIEEXCLUSIV VIDEO: NU AU FRICĂ NICI DE DUMNEZEU – Bisericuța de lemn din Baia Sprie a fost spar… baia marebaia spriebiserica de lemn baia spriemaramureșpolitiestiri baia marestiri […]

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.