BREAKING NEWSImportant

Echipamente performante pentru salvarea vieții copiilor născuți prematur donate de Clubul Rotary Baia Mare (foto)

Secția de Neonatologie a Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare a fost dotată de curând cu echipamente performante care vor contribui la îmbunătățirea activității medicale destinate salvării vieții copiilor născuți prematur. Acest fapt se datorează unui proiect al Clubului Rotary Baia Mare 2005, club care desfășoară activități de voluntariat pentru comunitatea băimăreană de peste 17 ani.

Urmare a bunei colaborări cu Dr. Margareta Pârvănoiu și a dorinței sale de a crește continuu calitatea actului medical din Secția de Neonatologie a Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș”, s-au identificat drept necesare următoarele echipamente:

– Lampă tunel pentru fototerapie cu cortină Babyvblue – 1 bucată

– Monitor universal de ritm cardiac Massimi radical – 2 bucăți

– Pulsoximetru Radical 7 – Screen Handheld Masimo Root – 3 bucăți

– Stație de încărcare Masimo – 3 bucăți

– Cablu Colectare SPO2 Masimo Rainbow – 3 bucăți

Investiția, în valoare de 174.335 lei, a fost posibilă grație muncii echipei de grant a rotarieinilor din Rotary Club Baia Mare 2005 și a capacității lor de a crea parteneriate cu cluburi rotary din țară și din străinătate. Menționăm aici pe ofițerul de grant Cristina Dina, pe inițiatorul și mentorul acestui proiect Past District Governor Emil Sopoian, past president Rotary Club Baia Mare 2005 Eleonora Halga, past president Flaviu Balint, trezorier Gabriel Costin și Past District Governor, District 5240 Dana Moldovan.

Donatori în acest global grant, alături de clubul gazdă, au fost: Districtul Rotary 2241 România și Republica Moldova, Rotary Club Brad, Rotary Club Cișmigiu, Rotary Club Cluj Napoca SAMVS, Rotary Club Oradea, Rotary Club București Phoenix, Rotary Club Satu Mare Samus, Rotary Club Suceava Bucovina, Rotary Club Sighetul Marmației Voievodal, Rotary Club Târgu Lăpuș, precum și cluburi rotary din Statele Unite ale Americii.

De asemenea, un partener de nădejde a fost Tanita Groza Zetea, cea care a organizat evenimentul caritabil GALA HOPE. Grație acestui eveniment, s-au obținut 15% din fondurile necesare proiectului destinat salvării vieții copiilor născuți prematur.

Conferința de presă de finalizare a proiectului a reunit, joi 19 octombrie 2023, membri ai Clubului Rotary Baia Mare 2005, împreună cu managerul Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, Alexandru Oros, și cu dr. Margareta Pârvănoiu – medic neonatolog -, într-un dialog de prezentare a importanței gesturilor umanitare destinate acestei categorii speciale de pacienți.

Te-ar putea interesa si

ACCIDENT: MOTOCICLIST ACROȘAT ÎN SENSUL GIRATORIU DIN APROPIEREA JANDARMERIEI (GALERIE FOTO)

Vasile Dale

FOTO: El este polițistul de frontieră scos țap ispășitor pentru fuga din țară a primarului Cherecheș prin PTF Petea

Vasile Dale

Reprezentanți francezi din Departamentul Aude – întâlnire cu executivul Consiliului Județean Maramureș și vizită la Centrul Blue Dot din vama Sighet

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.