BREAKING NEWSNationalRecomandate

VIDEO. Rromii fac legea cu pumnul la Surduc – Ultimul episod: doi tineri din sat băgaţi în spital

Doi fraţi din Surduc au fost bătuţi cu bestialitate de către un grup de rromi. Incidentul s-a petrecut duminică seara chiar pe stradă, în faţa unui magazin din centrul localităţii, agresorilor nepăsându-le deloc de oamenii care treceau prin zonă. Cei doi tineri au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, iar unul dintre ei a fost transportat ulterior la o clinică din Cluj-Napoca, acolo unde va suferi o intervenţie chirurgicală. Informațiile ne-au fost transmise de colegii StirideSălaj.ro.

O întreagă comunitate este terorizată de rromi la Surduc. De la mic la mare, rromii fură din gospodăriile oamenilor, din recoltele de pe hotar şi chiar din magazine. Pumnul face legea în comuna de pe Valea Someşului, deoarece oricare cetăţean care deschide gura, este pus la punct cu pumnul şi picioarele.

Localnicii spun că autorităţile locale sunt total depăşite de situaţie şi că Poliția din Surduc este cel puțin nepăsătoare. Infracţiunile se ţin lanţ şi se pare că nimeni nu mai pote opri acest flagel.

Doi fraţi din Surduc bătuţi pe stradă de un grup de rromi, fără nicio remuşcare

Ultimul episod, unul sângeros, s-a petrecut duminică, 22 octombrie. Undeva după orele 19.00, fraţii Daniel şi Paul Borz, se aflau în faţa magazinului Profi din centrul comunal. În apropiere se afla un grup de rromi. Martorii spun că aceştia şi-ar fi adus aminte că fraţii i-au reclamat anul trecut la Poliţie, pentru faptul că le-au furat mai mulţi baloţi de fân din ferma de vaci pe care familia Borz o deţine la ieşirea din localitate.

Bătuţi pentru ca au reclamat un furt la Poliţie

Iniţial, între cele două părţi a avut loc un scurt dialog, ba chiar unul dintre fraţi dă mâna cu unul dintre cei patru rromi care participă la discuţii. Vorbele au început însă să fie din ce în ce mai tăioase, iar rromii au intrat în acţiune. La un moment dat, ca din senin, unul dintre rromi în loveşte violent pe unul dintre fraţi cu pumnul în figură. Celălalt frate intervine, dar primeşte şi el un pumn zdravăn de la acelaşi agresor.

Este momentul în care rromii încep asaltul asupra fraţilor Borz, e momentul în care agresorii fac legea cu pumnul. Cei doi tineri sunt loviţi de mai multe ori, în ciuda faptului că femeile rromilor, unele cu copilul în braţe, încearcă să îi oprească.

Rromii au lovit cu pumnii, picioarele şi cu parul

La un moment dat, Daniel este lovit şi cu un par. Între timp, Paul este înghesuit lângă peretele magazinului şi este lovit până în momentul în care cade la pământ. Chiar şi în momentul în care tânărul zăcea, un rrom îl mai loveşte cu pumnii şi picioarele.

Fratele îi vine în ajutor, dar este lovit din nou cu parul de un alt agresor. Bătaia de stradă, care a durat timp de trei minute, a fost oprită de vânzătoarea de la magazin.

Una dintre victime a ajuns în spital la Cluj, cu maxilarul fracturat în trei locuri, dar şi cu o fisură craniană

Rromii îşi iau femeile şi copiii şi se fac nevăzuţi în întunericul nopţii. Fraţii Borz sunt transportaţi cu ambulanţa la Spitalul Judeţean de Urgenţă de la Zalău, ambii fiind internaţi. Chiar dacă a primit pumni şi mai multe lovituri cu parul, Daniel Borz se simte mai bine, iar în cursul zilei de luni el a fost externat.

Paul Borz, însă, se află într-o stare mult mai gravă. Astfel, duminică noaptea, în jurul orei 3.00, el ar fi fost transportat la o clinică din Cluj-Napoca cu maxilarul rupt în trei locuri, dar şi cu o fisură craniană. În zilele următoare, victima va suferi o intervenţie chirurgicală.

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Ştirile din Sălaj de miercuri, 25 octombrie.

CITEȘTE ȘI:

Te-ar putea interesa si

INTERVENTIE: Un MAGAZIN a luat FOC în urmă cu câteva minute în Piaţa Izvoare (Galerie foto)

Vasile Dale

E OFICIAL: SEFUL POLITIEI LOCALE, GHITA PERIAN OCUPA FUNCTIA ILEGAL. NU RESPECTA LEGEA! (DOCUMENT EXCLUSIV)

Vasile Dale

INCENDIU VIOLENT / ACTUALIZARE: Mai multe case din Baia Borşa cuprinse de flăcări (GALERIE FOTO)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.