Important

Elevii din Baia Mare învaţă să acorde primul ajutor

Fie că este vorba de nepăsare, fie că este neştiinţă, românii sunt codaşii Europei atunci când vine vorba despre acordarea primului ajutor. Avem însă şi un motiv de bucurie. Elevii unei şcoli din Baia Mare par hotărâţi să răstoarne această statistică. 200 de copii de clasele a şaptea şi a opta învaţă acolo – de la specialişti – abecedarul primului ajutor.

Primul ajutor este în aceste zile materie de studiu la o şcoală din Baia Mare. Copiii învaţă de la specialişti ce să facă atunci când cineva are nevoie de ei. Primele manevre învăţate sunt cele care salvează vieţi.

Printre învăţăcei este şi Andrei. El este clasa a opta şi a mai participat la astfel de cursuri. Ştie că sunt extrem de importante şi că pot face diferenţa între viaţă şi moarte, aşa că este extrem de atent la ceea ce se predă.

Andrei Kovacs, elev: „Frica şi neştirea. De obicei, sună la ambulanţă sau lasă pe altcineva crezând că deja s-a sunat.”

La orele de „prim-ajutor” au participat peste 200 de elevi. Potrivit statisticilor, România este codașă în Europa la acordarea primului ajutor. Cei mai mulţi români nu ştiu cum să reacţioneze corect atunci când un seamăn are nevoie, aşa că preferă să nu intervină. 

Sursa observatornews.ro

Te-ar putea interesa si

LA DOAR CÂTEVA ZILE DE LA MONTARE: O plăcuță trilingvă cu denumirea municipiului Sighetu Marmaţiei a fost vandalizată

Redactie

ISU MARAMUREŞ: Concursurile serviciilor voluntare pentru situații de urgență, penultima etapă zonală

Redactie

601 MORŢI: Alte 22 de decese din cauza COVID-19 în România

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.