BREAKING NEWSImportant

Revoltă în ţară: Angajații a zeci de Case Județene de Pensii au ieșit la protest

Protestele pentru bani au cuprins toată țara, iar mii de oameni furioși au ieșit în stradă. Angajații Caselor Județene de Pensii cer salarii mai mari și spun că veniturile lor trebuie să ajungă la nivelul Casei Naționale de Pensii.

Angajații a peste 23 de Case de Pensii Județene din întreaga țară au ieșit astăzi la protest, începând cu ora 10. Inclusiv cei din Maramureș au protestat. Nemulțumirile lor sunt legate de faptul că salariile sunt mult prea mici în raport cu munca pe care o depun.

Aceștia susțin că de aproape șapte ani veniturile lor salariale nu au mai fost majorate, iar acest lucru i-a adus în imposibilitatea de a se mai putea descurca. Totodată, aceștia cer salarii la fel sau cel puțin la fel ca ale angajaților Casei Naționale de Pensii și, de asemenea, ar putea beneficia de o mărire salarială așa cum, în urma protestelor efectuate de angajații din subordinea Ministerului Finanțelor, ei au reușit să primească această majorare. 

În ciuda acestor proteste, activitatea la ghișeele cu publicul nu a fost afectată, însă angajații Caselor de Pensii Județene din întreaga țară susțin că dacă protestul de astăzi nu va fi luat în considerare de guvernanți, aceștia vor mai avea astfel de acțiuni în următoarea perioadă.

Context. Un proiect de ordonanță de urgență stabilește ca salariilor angajaților din Ministerul Finanțelor, din ANAF și din Autoritatea Vamală Română să fie stabilite prin ordin de ministru, prin derogare de la legea salarizării. În acest fel a fost deschisă posibilitatea majorării salariilor angajaților din instituțiile respective, scrie G4 Media, motiv pentru care și angajații a zeci de Case Județene de Pensii vor să beneficieze de aceste majorări.

Te-ar putea interesa si

FOTO, VIDEO: EXPLOZIE LA SIGHETU MARMAŢIEI: Incendiu de proporții într-un bloc de garsoniere. Bărbat grav rănit – actualizare

Redactie

PREVENIRE: Acțiuni de verificare în contextul stării de alertă

Redactie

FOTO: Incendiu la o lemnărie din Vişeu de Mijloc

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.