BREAKING NEWSEveniment

BAIA MARE: La volan după ce ar fi consumat 6 substanțe halucinogene interzise. A refuzat prelevarea probelor de sânge

La data de 29 octombrie a.c., la ora 22.00, o patrulă de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Baia Mare, în timpul executării activității de patrula în zona de competență, pe strada Gării, au interceptat un autoturism, motiv pentru care, polițiștii au procedat la oprirea acestuia, folosind mijloacele acustice și luminoase din dotarea autospecialei.

Conducătorul autoturismului a fost identificat ca fiind un băimărean de 32 de ani, iar cu ocazia verificării acestuia, s-a constatat faptul că i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule.

Bărbatul nu se afla sub influența băuturilor alcoolice dar, în urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive (6 substanțe). Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise, acesta refuzând prelevarea.

De asemenea, polițiștii au constatat faptul că, pentru autoturismul condus nu figurează cu asigurare RCA valabilă, motiv pentru care bărbatul a fost sancționat contravențional conform prevederilor în vigoare, fiindu-i reținute plăcuțele de înmatriculare.

Băimăreanul a fost reținut pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea  unui vehicul de către persoana căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată și refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice.

Șoferi surprinși de polițiști la volan sub influența băuturilor alcoolice la volan

În mai puțin de 24 de ore, polițiștii au întocmit patru dosare penale și continuă cercetările pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice, vizați fiind bărbați cu vârste cuprinse între 21 și 58 de ani din Coltău și Baia Mare.

Astfel, ieri, în jurul orei 11.00, polițiștii Serviciului Rutier aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu cu autospeciala din dotare pe D.N. 1C, în localitatea Lăpușel, au surprins un conducător auto care circula cu viteza de 92 km/h, fiind înregistrat cu aparatul video-radar.

La volan a fost identificat un bărbat de 58 de ani din Baia Mare, care a fost  testat cu aparatul etilotest din dotare, rezultatul fiind 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, azi-noapte, Biroul Rutier și Biroul de Ordine Publică Baia Mare au identificat pe strada Horea și pe bulevardul Republicii doi conducători auto care se aflau sub influența alcoolului, respectiv doi băimăreni în vârstă de 42 și 53 de ani. Rezultatele la testarea cu aparatul etilotest au fost de 0,90 și 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acestora le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Totodată, ieri seară, în jurul orei 22.00, polițiștii Secției 1 Groși, în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu și control al traficului rutier, aflați pe D.J. 184A, în localitatea Coltău, au observat o autoutilitară care, la vederea polițilștilor ar fi oprit, iar apoi a efectuat manevra de mers înapoi.

Polițiștii au procedat la urmărirea acesteia pe strada Arieșului, cu mijloacele acustice și sonore din dotarea autospecialei, dar șoferul nu a dat curs solicitării, intrând în curtea unui imobil. De pe locul din dreapta al autoutilitarei a coborât un tânăr de 21 de ani din Coltău, susținând faptul că nu el se afla la volan, dar pe locul destinat conducătorului auto nu se afla nici o persoană.

Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice de sânge.

În urma verirficărilor efectuate, s-a stabilit faptul că nu deține nici permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

În continuare, polițiștii efectuează cercetări într-un dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de  conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Accident rutier produs în Borșa

Ieri, 29 octombrie a.c., polițiștii din Borșa au intervenit la un accident rutier semnalat prin apel 112 și produs în orașul Borșa.

În urma deplasării la fața locului, polițiștii au stabilit faptul că, o tânără de 24 de ani din oraș, aflată la volanul unui autoturism a surprins și accidentat o minoră de 6 ani din Târgu Lăpuș.

Minora a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, unde a rămas internată sub supraveghere.

Conducătoarea autoturismului a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero. Acesteia i-au fost recoltate probe biologice de sânge.

În cauză, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV FOTO – Scandal: O tânără refugiată din Ucraina susține că ar fi fost agresată sexual la mânăstirea Petrova unde era cazată (actualizare 2)

Vasile Dale

ADOPTĂ O GRĂDINĂ! Proiect de înfrumuseţare a caselor din Muzeul Satului

Redactie

VIDEO EXCLUSIV: Jaf la pont la Ocolul Silvic Vișeu de Sus. ”Cagulații” au dispărut cu peste un miliard de lei vechi cash. Poliția nu scoate o vorbă (actualizare)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.