Important

LACUL FIRIZA: Comoara ascunsă între munţii din Maramureş care îmbină peisajul cu experienţele inedite


Peisaje de o frumuseţe rară, o plimbare cu vaporaşul electric pe luciul lacului şi o imagine a naturii în toată splendoarea ei. Este comoara ascunsă dintre munţi pe care judeţul Maramureş o oferă turiştilor. Iar incursiunea pe lac se face cu ghidul şi căpitanul potrivit.

Lacul Firiza este un lac de acumulare construit în 1964. Este un baraj cu contraforţi, având o înălţime de 51,5 metri şi o lungime de 260 de metri.

Așa începe călătoria turiştilor pe apele Barajului Firiza, cu o scurtă prezentare a lacului care stă ascuns între munţi. De minunata plimbare s-a bucurat şi Silvia, o fetiță de 8 ani, venită din Londra pentru a-și petrece vacanța împreună cu familia.

Silvia: E fain!

Reporter: Ce îţi place cel mai mult? Ai urcat şi aici sus.

Silvia: Cum se văd culorile copacilor toamna.

Zeci de turişti s-au adunat în inima naturii
Culorile spectaculoase i-au determinat pe zeci de turiști să petreacă momente de relaxare în inima naturii. Apele întinse și pădurea care parcă îmbrățișază lacul, a fost cadrul perfect pe care mulţi au vrut să-l imortalizeze.

Elisabeta: Este foarte plăcut, iar ceea ce e mai special, e faptul că e toamnă şi e un peisaj deosebit. E prima dată când venim cu acest vaporaş şi chiar este foarte plăcut.

Raluca: Este foarte frumos, mai ales acum cu culorile toamnei. E spectaculos.

Experienţă inedită în călătoria cu vaporaşul
De la cârma vaporaşului electric, căpitanul Ioan îi poftește pe turiști în lumea poveștilor. Cu o experiență de peste 40 de ani, bărbatul cunoaște fiecare secret al locului, dar şi fiecare pescar de pe malul lacului.

Ioan Sasu, căpitan: Nu poluează. Nu face zgomot. E cea mai bună investiție pe care au făcut-o. Le place foarte mult.

O călătorie cu vaporașul electric costă 40 de lei pentru adulți și 25 de lei pentru copii. Iar cei care vor să se bucure de o astfel de experiență o pot face până când lacul o să îngheţe.

Sursa observatornews.ro

Te-ar putea interesa si

Nord Literar 244, sumar bogat și variat

Redactie

CAVNIC: Persoană bănuită de furt calificat și distrugere, cauzând un prejudiciu de peste 10.000 de lei, depistat de poliţişti

Redactie

Olarul Daniel Leș, ultimul dac liber din Maramureș, mesaj emoționant pentru români de Paște: „Dacă ați luat Lumină, păstrați-o în suflet”

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.