Important

Preşedintele Senatului, în vizită de lucru la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare

„Astăzi, am făcut o vizită de lucru la Spitalul Judetean de Urgenta „Dr Constantin Opris” Baia -Mare, împreună cu Nicolae Ionel Ciucă, Președintele Senatului. Alături de noi au fost și Rares Bogdan, europarlamentar, Oros George Alexandru, managerul Spitalului Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș”, Rudolf Stauder, prefectul Județului Maramureș, parlamentarii liberali Călin Bota și Cristian Niculescu Țâgârlaș.

Am discutat despre investițiile pe care le avem deja în implementare, precum și despre proiectele pe care le vom demara pentru a dezvolta unitatea spitalicească.

Avem în implementare două proiecte importante pentru dezvoltarea și modernizarea Spitalului Județean, și anune reabilitarea integrală a Unității de Primire Urgențe, care va fi finalizat în aprilie 2024, și modernizarea instalațiilor electrice și de fluide medicale, proiect care va fi finalizat în decembrie 2023.

Un alt proiect important pentru unitatea spitalicească, în valoare de 70 milioane de euro, vizează realizarea unei clădiri noi, care va cuprinde un Bloc operator nou, un laborator nou, o Unitate de Primire Urgențe nouă, o parcare subterană pentru mașinile celor care lucrează în această clădire și un heliport deasupra clădirii.

De asemenea, avem proiectul în valoare de 4 milioane de euro, a cărui finanțare a fost aprobată prin PNRR, pentru dotarea și modernizarea ambulatoriului integrat la Spitalul Județean de Urgență. Alte 8,4 milioane de euro sunt pentru proiectele privind dotarea spitalului cu echipamente destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale și dotarea Secției de Terapie Intensivă Neonatală cu aparatură medicală de ultimă generație.

Toate aceste eforturi au deja și rezultate, astfel că anul acesta Spitalul Județean de Urgență a fost încadrat în categoria a II-a de acreditare, de la categoria a V-a deținută anterior.

Mulțumesc domnului președinte al Senatului, Nicolae Ciucă, pentru sprijinul pe care îl oferă proiectelor de dezvoltare a Maramureșului!”, spune Ionel Bogdan.

Te-ar putea interesa si

ECOLOGIZARE: Azi a debutat campania „Curățăm Maramureșul”

Redactie

ANUNŢ VITAL: Avarie la reţeaua de apă potabilă în Merişor şi cartierul Băiţa

Redactie

ORDINE DE PROTECŢIE: Pentru că şi-au agresat mamele şi au făcut scandal

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.