BREAKING NEWSNationalRecomandate

Socrul primarului Cătălin Cherecheş, sfidător la tribunal: „Am cerut împrumut de la tine!”

Dorin Gliga și Claudia Gliga, socrii primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, au ajuns, luni, în fața instanței, pentru a cere punerea în libertate.

Cei doi au fost arestați preventiv, săptămâna trecută, pentru 30 de zile, după ce soacra lui Cherecheș i-a dat 50.000 de euro mamei judecătoarei Georgiana Hîngan Farcaș.

Mita, un avans dintr-o sumă de 100.000 de euro, era menită să-i asigure achitarea primarului din Baia Mare în procesul în care a fost condamnat, în primă instanță, la cinci ani de închisoare pentru luare de mită.

Luni, Dorin Gliga a fost întrebat, înainte de a se prezenta în fața magistraților, de unde a avut banii pentru mită. După câteva secunde de tăcere, bărbatul i-a răspuns jurnalistei care i-a adresat întrebarea: „Am cerut împrumut de la tine!

Nici el, nici soția sa nu au mai răspuns la alte întrebări, nici înainte de a ajunge în fața instanței, nici după ce au părăsit sediul acesteia.

Avocatul lui Cherecheș vrea să audă ce au de spus judecătoarea Georgiana Hîngan Farcaș și mama acesteia

„Cătălin Cherecheș nu a fost citat şi nu are nicio calitate în dosarul de la DNA Cluj.  Ar fi interesant de văzut când va fi audierea doamnei judecător şi a mamei doamnei judecător, pentru că vor fi, probabil, necesare niște lămuriri și sub aspectul acesta, având în vedere că – se pare – din 25 octombrie şi până pe 5 noiembrie s-ar fi purtat mai multe discuții, iar denunțul a avut loc pe 5 noiembrie.

Din comunicatul DNA rezultă că ‘faza incipientă’ (a negocierii mitei, n.r.) a avut loc pe 25 octombrie, iar denunțul a venit după 12 zile. Sunt 12 zile în care, probabil, anchetatorii trebuie să stabilească ce s-a întâmplat (…)

Legat de procesul de la Curtea de Apel Cluj (în care primarul Cherecheș a fost condamnat în primă instanță la 5 ani de închisoare pentru luare de mită, n.r), ne așteptam la o decizie favorabilă, indiferent de judecătorii care ar fi intrat în completul de judecată.

De ce spun asta: Înalta Curte de Casație şi Justiție a adoptat recent o hotărâre obligatorie pentru toate instanțele din România. Aceasta spune că sunt nelegale, nule şi ar trebui excluse toate probele – și mă refer aici la înregistrări realizate de un denunțător, după momentul denunțului – fără o autorizare din partea unui judecător de drepturi și libertăți.

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV: UN TAXIMETRU A ARS CA O TORTA PE STRADA BUCOVINEI DIN BAIA MARE (FOTO/VIDEO INCENDIAR)

Vasile Dale

SATU MARE: Un ofiţer SIPI s-a împuşcat cu arma din dotare, în propria maşină (VIDEO) – ACTUALIZARE

Redactie

EXCLUSIV FOTO: Un taximetrist candidat la alegerile locale din partea USR era dealer-ul tinerilor din Vișeu de Sus. A fost arestat preventiv

Vasile Dale

1 mesaj

Socrii primarului Cătălin Cherecheş rămân în arest, în dosarul mitei pentru un judecător. Decizia este definitivă – Stiri din Maramures noiembrie 13, 2023 at 4:26 pm

[…] Socrul primarului Cătălin Cherecheş, sfidător la tribunal: „Am cerut împrumut de la tine!… arest prevantivbaia marecătălin cherecheșcherecheșmaramureșșocrii cherecheșstiri maramuresDistribuie0 stirea anterioara […]

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.