BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

EXCLUSIV FOTO: De 15 ani locuitorii unei străzi din Petrova sunt îngropați în noroaie. ”Consătenii mei au dreptate, dar nu stă numai în neputința mea de a face ceva” – spune primarul

Revoltă pe o stradă din Petrova, județul Maramureș. Sătenii au fost furioși după ce strada lor nu a fost reabilitată complet de peste 15 ani. Actualul primar le-a promis oamenilor încă din 2008 că vor avea apă și canalizare, dar și că strada le va fi asfaltată.

În 2023 strada arată ca după ”război”: plină de gropi, băltoace și noroaie. După 15 ani de la câștigarea funcției de primar, Ion Petrovai se recunoaște învins: ”consătenii mei au dreptate, dar nu stă numai în neputința mea de a face ceva. Am tot fost ba amânat, ba descalificat, ba nu sunt, bani nu sunt în partidul care guvernează țara!”.

Localnicii au cerut explicații

”Eu când am ajuns acolo a stat de vorbă puțin cu noi. I-am spus că ne trebuie și nouă beton pe uliță. Drumul ăla o fost reparat cu piatră în august, după două săptămâni s-au făcut gropi. Primarul ne-a spus că nu sunt bani. Păi de unde bani? De la Primărie că doar plătim. I-am spus că punem noi toate familiile câte 10-15 milioane și îl betonăm noi, dar circulăm doar noi pe el. Ne-a spus că așa nu se poate. El e de nici nu mai știu câți ani e primar și tot aceeași poveste: nu sunt bani, canalizare, apă, nu sunt bani” ne-a declarat o localnică.

Primarul se scuză și recunoaște că este neputincios

”De reabilitat s-a reabilitat în fiecare an, dar sigur că da, strada este foarte circulată pentru că acolo este practic drumul comunal care face legătura între Petrova și Strâmtura. Avem impuse restricții care sunt aprobate de Consiliul Județean, de Consiliul Local, de 7,5 tone dar nu se respectă, neavând Poliție Locală și neavând cine să facă ordine. Umblă și cu TIR-uri, chiar săptămâna trecută s-a strecurat cum a putut și până la urmă a ajuns în drumul național. Degeaba facem reparații pentru că noi am adus piatră concasată de carieră, bună, dar nu ține.

În momentul în care plouă, neavând șanțuri de scurgere pentru că ulițele sunt foarte înguste și nu putem face șanțuri de scurgere, și apa rămâne acolo se face cavernă și de acolo se extinde și drumul devine foarte rău.

Concetățenii meu au dreptate, dar nu stă numai în neputința mea de a face ceva. Eu sunt primar din anul 2008, am început canalizare în 2010, am făcut toate străzile secundare, canalizare dar fără racordare la locuințe și nemaiavând finanțare din momentul ăla nu am mai avut niciun ban. E drept avem trei străzi în comună care arată rău, dar asta este groaznic cum arată. E chiar pe lângă casa mea. Acolo locuiesc eu. Problema ar fi să ne dea Guvernul ăsta bani pentru a putea face canalizarea, să facem racordurile la locuință și să ne dea apă. Eu când am venit aici am promis că bag apă și canalizare. De 15 ani nu am reușit apă și canal. Vă dați seama. Tot am fost amânat, am fost respins. Am depus proiecte de fiecare dar tot s-a amânat. Ori nu le-a convenit apartenența politică, ori nu știu ce.

Ieri am început acolo, eu nu am știu ce vor să facă consătenii ăștia ai mei. Am făcut vreo 100 de metri acolo la drum. Asta e lucrare până vine prima ploaie. As avea bani pentru asfaltare sau betonare că am vândut ceva din pădurea comunală, dar nu vreau să am probleme nici cu Curtea de Conturi, nici cu nimeni. Că nimeni nu dă bani pentru asfalt dacă nu ai apă și canal băgat. Dar nu putem face niciun contract că sunt restracțiile astea.

Că am fugit de acolo sunt miciuni, că e campanie electorală. Am stat o oră cu ei acolo, le-am explicat. Sigur ei au dreptate că eu de când am venit de 15 ani tot le spun ne trebuie apă, canal și apoi asfaltare. Nu e mare lucru că are 700 metri strada respectivă. Nu e mare lucru. Dar nu putem face contracte că sunt restricții. La primăvara dacă nu primesc banii pentru canalizare și apă, din banii pe care îi avem promit ca din banii ăștia pe care îi avem din vânzarea lemnelor, să afaltăm toate străzile și să facă ei ce or vrea apoi” ne-a declarat Ion Petovai, primar Petrova.

Te-ar putea interesa si

Deputatul Gheorghe Șimon (PSD Maramureș) implicat într-un accident rutier în Strâmtura. Două femei rănite. Ambii șoferi testați inclusiv pentru consum de droguri (EXCLUSIV VIDEO)

Vasile Dale

FOTO/VIDEO EXCLUSIV: O butelie a explodat, un om a fost rănit iar gospodăria a fost mistuită de flăcări la Poienile de Sub Munte

Redactie

EXCLUSIV VIDEO: Polițiștii maghiari în misiune comuna cu Poliția Maramureș, la Ocna Șugatag – ACTUALIZARE

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.