BREAKING NEWSMaramuresul IstoricRecomandate

Marius Grad, viceprimarul orașului Vișeu de Sus, revine pe funcție după ce a fost demis ilegal de primarul în funcție, care confunda primăriă cu o societate de-a lui privată

Se pare că motivul pentru care se întâmplă acest fapt este întocmai nelegalitatea Hotărârii Consiliului Local, pe care atât viceprimarul, cât și Instituția Prefectului Județului Maramureș au sesizat-o instanței de judecată. Aceștia au considerat că justiția este în măsură să decidă dacă Consiliul Local Vișeu de Sus a procedat corect sau a făcut-o ilegal, la îndemnul primarului.

Să fie aceasta încă o greșeală a primarului, asemeni celor făcute în trecut în aceeași manieră? Doar anul acesta, din banii locuitorilor din Vișeu de Sus au mai fost plătite greșelile pe care domnul primar le face cu bună știință atunci când desființează posturi după bunul lui plac, ori când hotărăște cine pleacă din și cine vine în primăria orașului.

În luna aprilie a acestuia an, instituția a fost obligată de Tribunalul Maramureș să reangajeze 5 persoane pe care le-a concediat ilegal și să plătească despăgubiri egale cu toate salariile indexate, majorate și reactualizate de care aceștia ar fi beneficiat de la data concedierii și până când au fost reintegrați efectiv pe post. Dacă ne raportăm doar la drepturile salariale suma depășește 370.000 lei! Bani proveniți de la contribuabili și bani care puteau avea o altă destinație. Poate una utilă orașului… Cu ani în urmă, într-un alt mandat, a concediat alți angajați vechi ai primăriei. Angajați care, de asemenea, și-au recâștigat atât locurile de muncă, cât și despăgubiri.

Întrebarea care apare în acest context al revenirii viceprimarului este: Cine va plăti de această dată? Cei responsabili de plecarea inexplicabilă și nemotivată a viceprimarului ? Sperăm că oamenii nu vor plăti și de această dată pentru ambițiile primarului din banii pentru care muncesc zi de zi și din care plătesc taxe și impozite.

În sarcina viceprimarului rămâne acum să se asigure că de acum înainte membrii Consiliului Local își vor putea exprima opiniile în mod liber, votul fără constrângeri și orice Hotărâre de Consiliu Local adoptată să fie dezbătută în prealabil cu opinii pro și contra. Cu cât mai multe puncte de vedere expuse, cu atât mai bine pentru locuitorii oraşului Vişeu de Sus.

Viceprimar Vișeu de Sus: ‘’Pentru că mi-ați acordat încredere și pentru că am simțit sprijinul dumneavoastră atunci când am fost eliberat din funcție, am simțit că am datoria de a nu mă da bătut și de a nu renunța’’.

Va veni momentul când va fi liniște, pace, aşa cum ne-o dorim cu toții, o să eliminăm toate conflictele și toată lumea o să poată să-si exprime părerea cu idei constructive şi benefice pentru oraşul nostru: agenți economici, tineret, pensionari, cei mai puțin înstăriți, pentru că s-a instalat o frică în care toată lumea este obligată să tacă. iar cel care nu tace va suporta consecinţele (controale pentru cei care au firme, amenințări, șantaje, etc.).

Te-ar putea interesa si

ALERTĂ 112: O pacientă a aprins coșul de gunoi de la Secția Chirurgie a Spitalului Județean Baia Mare (ACTUALIZARE)

Vasile Dale

VIDEO: Complex Turistic Camping Țara Oașului, o locație unică în Nord-Vestul României, situată în apropierea pârtiei de schi Luna Șes

Vasile Dale

BRACONAJ: BORSEAN RETINUT DUPA CE A IMPUSCAT UN CERB. SUSPECTUL ABIA LIBERAT DIN PENITENCIAR (FOTO)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.