BREAKING NEWSRecomandate

Interviu cu taximetristul care l-a scos din ţară pe Cătălin Cherecheş


A apărut o nouă pistă în ceea ce priveşte locul în care s-ar putea afla Cătălin Cherecheș. Autoritățile iau în calcul că primarul ar putea să fie în Franța. Acolo deja s-a luat legătura cu autoritățile pentru demararea căutărilor.

Nu s-a renunţat nici la varianta în care edilul s-ar putea afla în Italia, acolo unde apropiații lui au vorbit despre faptul că acesta şi-ar căuta o locuință și unde mama lui are o afacere.

Între timp, mai multe şefi din instituţiile de forţă din Maramureş au fost demişi, după ce a ieşit la iveală că edilul a reuşit să iasă din ţară cu buletinul vărului său.

Cătălin Cherecheş a schimbat două taxiuri pentru a ieşi din țară prin vama Petea.

Şoferul care l-a trecut graniţa şi l-a dus în Ungaria pe edilul-fugar, condamnat la cinci ani de închisoare pentru luare de mită, a povestit, în exclusivitate pentru Antena 3 CNN, traseul primarului. Acesta susţine că n-a știut în niciun moment cine este, de fapt, clientul său.

Taximetristul povesteşte cum l-a dus pe Cherecheş în Ungaria
Reporter Antena 3 CNN: De cât timp îl cunoşteaţi pe domnul primar?

Taximetrist: Eu nu îl cunosc pe domnul primar.

Reporter Antena 3 CNN: Nu îl cunoşteaţi? A fost prima dată când l-aţi văzut?
Taximetrist: Sigur, sigur. Era doar un drum de-al meu, unul normal, fără să îl ştiu, fără să îl cunosc.

Reporter Antena 3 CNN: Şi a venit în parcare?
Taximetrist: Da, a venit în parcare. A fost un simplu client de-al meu.

Reporter Antena 3 CNN: V-aţi dat seama că este domnul primar?
Taximetrist: De unde să îmi dau seama? Eu nu îl cunosc pe domnul primar, de unde să îl cunosc? Era un simplu client. Eu din Satu Mare l-am luat în maşină şi am mers cu el până în Ungaria. Sunt un simplu taximetrist, fără să cunosc nimic, era un simplu drum de rutină. Din staţie m-a luat.

Reporter Antena 3 CNN: Vi s-a părut agitat? V-a zis ceva?
Taximetrist: Nu mi-a zis nimic ieşit din comun. Prin vama Petea, Cherecheş a ieşit cu un act de identitate al unei rude.

Reporter Antena 3 CNN: Ziceţi că nu vi s-a părut nimic suspect când s-a urcat în maşină?
Taximetrist: Nu, nimic, altfel nu l-aş fi dus. Era un simplu client de-al meu.

Reporter Antena 3 CNN: Nici ofiţerilor de la frontieră nu li s-a părut nimic suspect?
Taximetrist: Asta nu este treaba mea.

Reporter Antena 3 CNN: Cât de uşor aţi trecut graniţa?
Taximetrist: Ca un control de rutină.

Anchetatorii iau în calcul ca acum primarul din Baia Mare să fie în Franţa. În atenția autorităților este şi soția lui Cherecheș. Dat în urmărire internaţională, atribuţiile primarului din Baia Mare au fost preluate de viceprimar.

Vinerea trecută, chiar în ziua fugii sale, Cătălin Cherecheş a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare pentru corupţie.

Judecătorii de la Curtea de Apel din Cluj Napoca au decis de asemenea că edilul nu va mai putea fi ales într-o funcţie publică timp de cinci ani şi au păstrat sechestru asigurător impus în momentul începerii anchetei.

Soacra lui Cătălin Cherecheş a încercat să o mituiască pe judecătoarea din acest dosar şi a fost prinsă în flagrant în momentul în care îi dădea mamei acesteia suma de 50.000 de euro.

„Pe 24 noiembrie, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș au primit de la instanța competentă un mandat de executare a pedepsei închisorii de 5 ani, emis pe numele unui bărbat, de 45 de ani, din Baia Mare, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată.

Astfel, polițiștii efectuează verificări, în vederea depistării bărbatului”, se arată în comunicatul IPJ Maramureş.

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV: Copilul mort băgat de tată în cuşca câinelui, la Sighetu Marmaţiei, ar fi murit pentru că nu a primit mâncare şi apă

Redactie

VIDEO: Grav accident rutier pe DN 1C. Sunt patru victime (actualizare)

Redactie

Ionel Bogdan: Avem soluții concrete pentru rezolvarea crizei deșeurilor din județul Maramureș

Vasile Dale

1 mesaj

Interviu cu taximetristul care l-a scos din ţară pe Cătălin Cherecheş – Stiri din Maramures - newsflash noiembrie 28, 2023 at 4:45 pm

[…] Citeste continuarea pe vasiledale.ro […]

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.