BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

PAS CU PAS – Filmul complet al fugii și al capturării lui Cătălin Cherecheș! Cum s-a dat de gol fostul edil

Radu Tudor a prezentat, în exclusivitate la Antena 3 CNN, filmul fugii și capturării lui Cătălin Cherecheș. Vineri 24 noiembrie, ora 7:45 – 7:50, Cătălin Cherecheș părăsește România cu un taxi, folosind identitatea și actele vărului său, prin PCTF Petea, cu direcția Budapesta.

Pe traseul către Budapesta, acesta s-a oprit în două locuri pe autostradă, de unde a achiziționat bunuri personale, așa cum a povestit taximetristul care l-a transportat.

După ora 13:00, ajunge la Budapesta. Pe baza reconstituirii polițienești a traseului, Cătălin Cherecheș a fost văzut în zona Operei din Budapesta.

Odată a ajuns în capitala Ungariei, Cătălin Cherecheș a căutat un magazin de telefonie mobilă. De acolo a achiziționat câteva cartele telefonice GSM. Ulterior a încercat să activeze două dintre ele, însă nu a reușit.

”Acesta a fost și momentul în care forțele de poliție din Ungaria s-au activat. Și faptul că a cumpărat aceste cartele telefonice, faptul că a încercat să le activeze și nu a reușit, a reprezentat pentru ei un indiciu foarte clar în legătură cu posibila sa localizare”, a explicat Radu Tudor. 

Cătălin Cherecheș s-a întors spre zona Operei și s-a așezat la terasa unui hotel. A zăbovit acolo timp de aproximativ o oră. Toate aceste detalii au fost obținute ulterior de pe camerele de supraveghere din zonă.

Ulterior, fostul edil s-a dus la barul terasei și a vorbit cu barmanul. A cerut să i se facă o comandă online de transport de persoane cu destinația Germania. Barmanul a găsit mașina și i-a transmis că drumul va costa 1400 de euro. Cătălin Cherecheș a fost de acord și a afirmat că va plăti cash.

După ora 15:00, Cătălin Cherecheș s-a urcat în autoturism și a plecat spre Germania, cu destinația orașul Ulm. Acolo, acesta are o mătușă. Potrivit reconstituirii, Cherecheș a ajuns la domiciliul acesteia în jurul orei 02:00.

”Se spune că mătușa lui ar avea legătură și cu o parte din banii pe care Cătălin Cherecheș i-a transferat în Germania și despre care a scris într-un dosar în care a fost anchetat. Drumul acesta de la Budapesta îl face de la ora 15:00 până la ora 2:00 și aici se activează polițiștii germani care, în baza mandatului european de arestare și de căutare, primesc informațiile din Ungaria și din România și încearcă se reconstituie traseul pe baza camerelor de pe autostradă, pe baza mărturiei taximetristului și să identifice unde este exact Cătălin Cherecheș”, a mai spus Radu Tudor. 

Duminică, 26 noiembrie, Cătălin Cherecheș nu părăsește casa mătușii sale. Polițiștii români, maghiari și germani se apropie de el cu reconstituirea traseului prin mărturiile taximetriștilor, barmanului și obținerea imaginilor de pe camerele de supraveghere.

În cursul zilei de luni, rămâne ascuns în casă. Mătușa lui sună după un taxi, afirmând că vrea să meargă într-o direcție anume. Acest apel se va dovedi mai târziu o pistă falsă, în speranța inducerii în eroare a polițiștilor. Cătălin Cherecheș aflase deja că este dat în urmărire europeană.

Marți, mătușa pleacă de acasă cu mașina proprie. Mașina gonește nebunește cu peste 200 de km la oră spre Augsburg. Pe bancheta din spate, culcat, se află Cătălin Cherecheș.

Ajunși în zona gării, Cătălin Cherecheș rămâne ascuns în mașină. Mătușa iese din autoturism și se îndreaptă spre stația de taxi. Se tocmește cu un taximetrist pentru destinația Austria, dar nu se înțelege la preț cu el.

O mașină de poliție din Bavaria se îndreaptă spre mașina mătușii, unde se află Cătălin Cherecheș. Acesta este somat să iasă din mașină și să se legitimeze. Se panichează, refuză să se legitimeze și încearcă să fugă.

Poliția bavareză era însoțită îndeaproape de trupele speciale mobile. Acestea au intervenit imediat, l-au prins și l-au reținut pe Cătălin Cherecheș. În cadrul procedurii standard de intervenție, Cherecheș lovește și se zbate să fie eliberat. Folosirea forței de către trupele mobile este inevitabilă. Așa se explică și urmele de sânge de pe fața fostului edil.

Poliția din Bavaria îl duce la secție, unde urmează procedura clasică. Interogatoriu, percheziție corporală, identificare în baza de date, verificarea autenticității documentelor. După aproximativ o oră de la capturare a fost anunțată Poliția Română.

Cătălin Cherecheș se află în acest moment în arestul poliției din Bavaria. Există două variante în continuare:

  • dacă își acceptă statutul de urmărit și condamnat și nu contestă măsurile de predare, în maximum 10 zile va fi adus în România și încarcerat.
  • dacă face contestație la predare, toate documentele din România trebuie traduse autorizat de către Justiția română și trimise Justiției germane, care va judeca această contestație. În acest caz Cătălin Cherecheș va putea rămâne până la 45=60 de zile în arestul poliției din Bavaria.

CITEȘTE ȘI:

Te-ar putea interesa si

FOTO: Accident cu victimă la Tăuţii Măgherăuş

Redactie

BAIA MARE: Un bărbat pe trotinetă electrică, lovit de o maşină pe str. Gării. Cum s-a petrecut accidentul (FOTO)

Vasile Dale

PERCHEZIŢII DOMICILIARE: Acțiuni operative pentru combaterea criminalității – În Marmureș, se acționează pe linie de arme și muniții

Redactie

1 mesaj

Octavian Petric decembrie 1, 2023 at 10:11 am

Filmul complet, din care lipsesc 2 ore si jumatate petrecute in Satu Mare, inainte de a ajunge la vama Petea…

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.