BREAKING NEWSEvenimentRecomandateTara Lapusului

VIDEO: Inundații pe DJ 171E recent reabilitat între Costeni și Cupșeni. Probleme și în Baia Mare

Inundații în Țara Lăpușului În comuna Cupșeni sunt probleme din cauza ploilor torențiale dar și a topirii zăpezilor din zona de munte.

Pârâul Costeni a ieșit din matcă și a inundat sute de hectare de teren agricol. Totodată a fost inundat și DJ717E în două zone. Totul din cauza aluviunilor aduse de pe dealuri.

În Baia Mare, canalizarea de pe strada Barajului nu a mai făcut față și a refulat pe partea carosabilă.

Codul galben, cu valabilitate până mâine, la miezul nopţii este valabil în Maramureș. Acesta va afecta râuri din bazinele hidrografice: râul Tisa, Vişeu, Iza, Lăpuş (judeţul Maramureş), Tur (judeţul Satu Mare), Someşul Mare (judeţul Bistriţa Năsăud), Someşul Mic (judeţele: Bihor şi Cluj), Someş (judeţele: Cluj, Sălaj, Maramureş şi Satu Mare).

Fenomenele vizate constau în scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri, existând probabilitatea depăşirii cotelor de apărare. Acestea se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri din judeţele: Maramureş, Bistriţa Năsăud, Cluj, Bihor, Alba şi Hunedoara, menţionează INHGA. Instituţia recomandă respectarea măsurilor dispuse de autorităţile de la nivel naţional, judeţean sau local, cu responsabilităţi în gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii.

Te-ar putea interesa si

POLIȚIȘTII FAC PROTEST ÎNAINTE DE REVELION: Prefectura Maramureș luată în CĂTARE. Nu mai contează din ce Sindicat sunt

Vasile Dale

GALERIE FOTO/VIDEO: Accident teribil la SĂBIȘA. Trei victime, una încarcerată. Un bărbat a decedat, doi maghiari duși la spital

Vasile Dale

PRĂPĂD ÎN MARAMUREŞ: COD ROŞU DE VIJELIE ŞI GRINDINĂ ÎN ZONA DE MUNTE A JUDEŢULUI emis după ce potopul a trecut (GALERIE FOTO, VIDEO)

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.