BREAKING NEWSEvenimentNationalRecomandate

AFACERERE SUB SECHESTRU – Ce bunuri i-a confiscat FISCUL Tabitei Cherecheș

Tabita, soția lui Cătălin Cherecheș, deține mai multe magazine de modă, dar afacerea a fost afectată în perioada pandemiei de coronavirus, scriu colegii de la fanatik.ro

Cătălin Cherecheș este arestat de autoritățile din Germania, aflându-se încarcerat într-o închisoare de lângă Augsburg. Fostul primar din Baia-Mare a refuzat procedura de extrădare simplificată, astfel că va fi adus în țară în aproximativ 30-45 de zile. El va fi transferat în această perioadă într-un penitenciar de lângă Munchen.

Datoriile firmei Tabitei erau de aproape 275.000 lei

Soția lui Cherecheș, Tabita, care este însărcinată, se află și ea în vizorul autorităților, după ce părinții ei, Claudia și Dorin Gliga, au fost arestați preventiv, fiind acuzați pentru dare de mită,  respectiv pentru complicitate la dare de mită. Ei sunt acuzați că au oferit 50.000 euro, ca avans, pentru judecătoarea ce urma să dea verdictul în dosarul în care Cherecheș a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru primire de mită.

Tabita a fost dusă la audieri la DNA Cluj în seara flagrantului, iar mașina i-a fost percheziționată de Poliție. Soția lui Cherecheș are o afacere în domeniul modei, deținând mai multe magazine la Cluj-Napoca, Reghin și Târgu-Mureș, în care comercializează rochii pentru diverse evenimente festive.

La început, afacerea s-a derulat prin intermediul firmei Tabitaelen’s SRL, înființată în 2013. În 2020, primul an al pandemiei de coronavirus, firma controlată de Tabita a înregistrat cea mai mică cifră de afaceri din ultimii șase ani, de doar 18.046 lei, iar datoriile au ajuns la 273.055 lei, conform datelor de la Ministerul de Finanțe.

Cele mai multe datorii s-au acumulat la Serviciul Fiscal Municipal din Reghin, orașul în care era înregistrată firma prin care se derula activitatea magazinelor. Deoarece datoriile nu au fost plătite, Fiscul a pus sechestru pe bunurile firmei, potrivit informațiilor consultate de FANATIK la Registrul Național de Publicitate Mobiliară.

Fiscul a confiscat un Iphone, două tablete și rochii de gală

Pe 20 septembrie 2021, s-a încheiat un proces verbal de sechestru în care creditor figurează Ministerul Finanțelor Publice – ANAF – DGRFP Brașov – AJFP Mureș – Serviciul fiscal municipal Reghin, iar debitor este firma Tabitaelen’s SRL. La una din paginile contractului se află o rubrică numită „numărul bunurilor din categoria echipamente/instalații/alte bunuri destinate să servească exploatării unei întreprinderi”.

Practic, acolo sunt enumerate bunurile aflate în patrimoniul firmei Tabitaelen’s SRL care au fost puse sub sechestru de Fisc. Acestea sunt un telefon Iphone 11 promax – seria fk1zhdvan70v, o tabletă Samsung cu capacitatea de 16 GB – SMT585, o tabletă Samsung cu capacitatea 32 GB – SMT585.

Ultimele bunuri puse sub sechestru, după cum se arată în documentele consultate de FANATIK, sunt rochii de gală „conform fișei de inventar”, așa cum scrie în procesul verbal. Firma nu a fost radiată, dar din 2021 nu s-au mai raportat date financiare, activitatea magazinelor de modă fiind mutată, cel mai probabil, pe una din firmele familiei Gliga.

Soția lui Cătălin Cherecheș are un master în design vestimentar

În perioada 2013-2020, în  care Tabitaelen’s SRL a avut activitate, cel mai bun an a fost 2017, când s-a înregistrat un profit net de 168.721 lei,  la o cifră de afaceri de 406.403 lei. În 2018, profitul net s-a prăbușit până la 3.566 lei, în timp ce cifra de afaceri, ajunsă la 221 977 lei, reprezenta aproape jumătate din cea înregistrată cu un an înainte.

Tot în 2018 s-au bifat cele mai mari datorii pentru Tabitaelen’s SRL, acestea fiind de 307.134 lei, în condițiile în care, în 2017, cuantumul acestora era de doar 66.639 lei. Anul 2019 a fost primul în care firma nu a făcut profit, pierderea fiind de 195.908 lei, iar cifra de afaceri era tot în scădere, ajungând la 141.480 lei.

Tabita, care s-a măritat cu Cătălin Cherecheș în această toamnă, pe 9 septembrie, a absolvit Facultatea de Arte decorative și design – specializarea design vestimentar din Cluj-Napoca. Ea a urmat și masterul la această instituție de învățământ, în perioada 2020-2022. Părinții Tabitei au și ei o afacere, soții Gliga deținând mai multe cofetării în Reghin și Târgu-Mureș.

Citește întreg articolul pe fanatik.ro.

.

Te-ar putea interesa si

VIDEO: Un turist s-a accidentat deasupra lacului Iezer şi şi-a fracturat piciorul. Intervin salvamontiştii

Redactie

30 MARTIE: Bilanțul infecțiilor cu coronavirus ajunge la 1.952. România, la 48 de cazuri distanță de scenariul 4

Vasile Dale

ARESTAT: Un bărbat din Merişor, beat şi fără permis, a furat un autoturism din Ardusat. A fost prins în Săbişa

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.