BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

Cererea de strămutare a procesului lui Cherecheş, respinsă, fără cale de atac. Fostul primar din Baia Mare nu scapă de închisoare

Decizie crucială în cazul primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheş. Astăzi, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va soluţiona cererea de strămutare a dosarului în care edilul este acuzat de luare de mită.

La Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se judecă astăzi cererea de strămutare a dosarului fostului primar din Baia Mare Cătălin Cherecheş, condamnat la 5 ani de închisoare pentru fapte de corupţie, cerere depusă înainte de sentinţa dată de Curtea de Apel Cluj.

Avocaţii luI Cătălin Cherecheş au formulat această cerere, după ce judecătoarea care în cele din urmă l-a condamnat la închisoare, a cerut ea insăşi să fie retrasă din dosar, după ce rudele lui Cherecheş au dat mita 50 de mii de euro judecatoarei, pentru o sentinţă mai bună. Cum cererea i-a fost respinsă, judecătoarea a rămas decidentul din dosar, iar avocaţii lui Cherecheş au cerut strămutarea la un alt complet. Doar că termenul acestei strămutari a fost mutat tocmai acum, pe 7 decembrie, iar între timp s-a dat sentinţa de 5 ani de închisoare.

Dacă este acceptată strămutarea, procesul lui Cherecheş se rejudecă în apel

La ce mai este bun această strămutare, ei bine, dacă este acceptată de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, atunci sentinţa se anulează şi se rejudecă procesul în apel, spune unul dintre aparatorii lui Cătălin Cherecheş.

Fostul primar din Baia Mare a fugit din ţară chiar în ziua sentintei, pe 24 noiembrie, folosind la vama un buletin al unui văr. El a fost prins după patru zile, într-o gară din Germania. În acest moment sunt in lucru formalităţile prin care ar putea fi extrădat, formalitati care ar putea dura si 6 luni de zile.

În tot acest timp, judecatorii germani pot decide ca fostul primar din Baia Mare sa ramana in arest sau libertate, iar la finalul procesului de extradare pot decide ca fostul primar sa fie trimis in tara pentru executarea pedepsei, sa isi faca pedeapsa in Germania sau sa i se refuze cerera de extrădare și el să rămână liber pe teritoriul german.

UPDATE: Cererea de strămutare a procesului lui Cherecheş a fost respinsă. Decizia instanţei nu poate fi atacată. „Respinge, ca nefondată, cererea formulată de petentul Cherecheş Cătălin privind strămutarea judecării cauzei ce formează obiectul dosarului nr. 2537/117/2016 al Curţii de Apel Cluj. Obligă petentul la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Fără cale de atac. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 7 decembrie 2023”, se arată în comunicatul instanţei.

Te-ar putea interesa si

BAIA MARE: Un tânăr de 18 ani a fost tâlhărit în parc. Persoana bănuită a fost reținută de polițiști, prejudiciul a fost recuperat (actualizare)

Redactie

EXCLUSIV / IEUD: Un tânăr cioban s-a spânzurat

Redactie

FOTO / VIDEO: Autospeciala Jandarmeriei sătmărene, în şanţ. Cinci jandarmi răniţi au ajuns la spital – ACTUALIZARE

Redactie

2 mesaje

mo decembrie 7, 2023 at 12:26 pm

A cotizat oare la ICCJ? Vom afla :))

Raspunde
Avocatul din Germania al lui Cătălin Cherecheş rupe tăcerea: Adevărul despre starea fostului edil, mutat la o închisoare din Munchen – Stiri din Maramures decembrie 8, 2023 at 8:26 am

[…] Cererea de strămutare a procesului lui Cherecheş, respinsă, fără cale de atac. Fostul primar di… avocat chereches germaniabaia marefugarul cherecheșmaramureșmunchenstiri baia marestiri maramuresDistribuie0 stirea anterioara […]

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.