Important

Proiectul legii statutului grefierilor adoptat în Senat

Cristian Niculescu-Țâgârlaș: “Este extrem de important ca poziția grefierului să fie reconsiderată în cadrul funcțional al justiţiei și punerea în stare de egalitate cu restul factorilor implicați. Nu poţi considera un grefier inferior unui magistrat, ei trebuie să fie considerați egali, ca făcând parte din mecanismul funcțional al actului de justiţie”.

Proiectul de lege privind statutul grefierilor și al personalului de specialitate criminalistică de la Institutul Naţional de Expertize Criminalistice a fost adoptat de Plenul Senatului, for decizional. Documentul prevede, între altele, asimilarea funcţiei de grefier într-un raport de egalitate cu celelalte componente ale actului de justiţie.

Proiectul reglementează reorganizarea personalului care funcționează în cadrul instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor, propunând o nouă clasificare a categoriilor profesionale implicate și clarifică modului de recrutare și gestionare a carierei grefierilor.

“Proiectul adoptat este rezultatul bunei colaborări cu Ministerul Justiției, prin intermediul doamnei ministru Alina Gorghiu. Odată implementat acest proiect, vom putea vorbi de consolidarea unui sistem de justiție eficient, de asigurarea unei resurse umane bine pregătite, precum și de asigurarea unui cadru legislativ adecvat pentru personalul auxiliar de specialitate. În esență, o chestiune obiectivă și în conformitate cu creşterea atribuțiilor și responsabilităților categoriei profesionale a grefierilor și al personalului de specialitate criminalistică”, a subliniat senatorul PNL Niculescu Țâgârlaș -președintele Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări.

Te-ar putea interesa si

Comunicat: Federația „Solidaritatea Sanitară” notifică Guvernul privind declanșarea grevei împotriva politicilor sale sociale și economice

Redactie

Cum să vă protejați locuințele de hoți în perioada estivală

Redactie

Drumurile expres din Maramureș au alocate cei mai mulți bani cu această destinație din Planul Național de Redresare și Reziliență

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.