Important

FOTO: Concursul de colinde din cadrul Proiectului „Datini, obiceiuri, tradiții” a ajuns la cea de-a şasea ediţie

Concursul de colinde din cadrul Proiectului „Datini, obiceiuri, tradiții” , organizat de Școala Gimnazială Bârsana în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local al Comunei Bârsana, respectiv Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, a ajuns la cea de-a șasea ediție.

Marți, 19.12.2023, Căminul cultural al localității Bârsana a răsunat de colindele transmise de cele 20 de cete de colindători, însumând aproximativ 500 de elevi și 50 de cadre didactice.

Scopul proiectului este păstrarea și promovarea tradițiilor, datinilor și obiceiurilor specifice sărbătorilor de iarnă, în zona Maramureșului istoric. Pe lângă grupurile de colindători de pe Valea Izei și Valea Cosăului, ne-am bucurat de prezența elevilor de la CSEI Sighetu Marmației, de la Școala Gimnazială Câmpulung la Tisa, respectiv elevii de la Liceul cu predare în limba română „Mihai Eminescu” din Slatina, Ucraina.

Aducem calde mulțumiri tuturor celor care ni s-au alăturat la această frumoasă manifestare, devenind soli ai transmiterii bucuriei Nașterii Pruncului Sfânt, care a venit în lume „Să se nască și să crească/ Să ne mântuiască”.
Alese mulțumiri, însoțite de sentimente de respect și prețuire juriului format din: inspector școlar general Mihai Cosmin Pop; inspector școlar Natalia Fornvald, Teodor Ștefanca, manager Ileana Matus, profesoara Voichița Nemeș Andreica, director Mariana Cozma, părintele Marcel Oprișan, părintele Marius Bizău, părintele Simion Iuga, părintele Sebastian Bersan, profesoara Maria Hrițiu.

De asemenea, se aduc mulțumiri prezentatorilor, elevi ai clasei a VIII-a, Raluca Bârsan și Vasile-Adrian Știopei.

Te-ar putea interesa si

Radu Trufan, președinte USR Maramureș: ”Pap Zsolt Isvan, în urma votului consilierilor locali, este viceprimarul ales să preia atribuțiile de primar”

Vasile Dale

Gheorghe Șimon, deputat PSD: „Copiii noștri au nevoie de condiții sigure în școli, nu de politică!”

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.