BREAKING NEWSMaramuresul IstoricRecomandateTara Lapusului

FURTUNA PIA A LOVIT MARAMUREŞUL: Maşină prin şanţuri, copaci doborîţi de vânt, ninsori abundente

Furtuna şi ninsorile ne-au luat iarăşi parcă pe nepregătite. Sunt probleme pe DN18B Baia Mare – Târgu Lăpuş din cauza ninsorii abundente în pasul Pietriş. Un şofer a ieşit de pe şosea oprindu-se în decor. El a fost preluat şi transportat la spital.
Ca de obicei, drumarii au intervenit târziu cu marerial antiderapant.
Pe de altă parte, în Cupșeni primarul a iesit cu noaptea-n cap pentru a deszăpezi străzile din toate localităţile comunei.
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, la această oră, din cauza unui copac căzut pe partea carosabilă, circulația rutieră este oprită pe DN 18 Baia Mare-Sighetu Marmației, în Pasul Gutâi. Se acționează pentru îndepărtarea acestuia și se estimează reluarea normală a traficului după ora 07.00.

Judeţul Maramureş se află din seara de joi sub cod galben de vânt, dar şi sub un cod galben de viscol până azi la prânz.

Apoi, până duminică la ora 10.00 vom avea COD GALBEN de intensificări ale vântului, viscol și ninsori moderate, dar şi un COD PORTOCALIU de viscol puternic în zona montană înaltă (în general la peste 1500 m). În zona montantă înaltă (în general la peste 1500m), vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110…120 km/h, va fi viscol puternic, vizibilitate foarte redusă și zăpadă troienită.

ACTUALIZARE

În Țara Lăpușului oamenii nu mai au energie electrică, internet sau televiziune prin cablu. Cei de la RDS spun că au peste 400 de apeluri doar din localitățile din zonă. Cei de la Electrica au trimis echipe de intervenție pentru a remedia defecțiunile.

COMUNICAT VITAL: SC Vital SA anunță utilizatorii din Cartierele Firiza și Ferneziu – Lunci, ca urmare a lipsei de alimentare cu energie electrică a stațiilor de tratare Blidari și Microuzina Ferneziu, nu poate asigura alimentarea cu apă în aceste cartiere.

În măsura în care S.C. Electrica S.A. rezolvă avariile pe rețelele de alimentare cu energie electrică, vom relua cât mai operativ furnizarea apei potabile. Pentru informaţii suplimentare sau alte sesizări, utilizatorii pot suna la Dispeceratul S.C.VITAL S.A. la numerele de telefon 0262/215150, *1, *2 și 0362/401052, 3, 0372752661.

ACTUALIZARE

La Cicârlău, o dubă a ajuns în şanţ. La faţa locului s-au deplasat echipaje de poliţie şi de prim ajutor. Totodată, un copac a căzut peste firile de curent în aceeași zonă. Echipajele de intervenție sunt la fața locului.

ACTUALIZARE

Probeleme în trafic pe DN18B Baia Mare – Tg Lăpuş, în Pasul Pietriș, Din cauza carosabilului două vehicule au ajuns în afara părţii carosabile.

Te-ar putea interesa si

Cristian Niculescu-Țâgârlaș: ” În calitate de președinte al Comisiei Juridice a Senatului am susținut și urgentat implementarea proiectului de transparență, accesibilitate și educație juridică, deoarece cred și consider că doar împreună putem asigura buna funcționare a instituțiilor sistemului judiciar, fapt ce determină creșterea încrederii cetățenilor în justiție”

Vasile Dale

EXCLUSIV FOTO: Doi militari răniţi grav la Cerneşti. S-au rostogolit cu mașina pe câmp (actualizare)

Redactie

FOTO: Țigări în valoare de 25.000 lei, confiscate de polițiștii de frontieră la Bocicoiu Mare

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.