BREAKING NEWSEvenimentNationalRecomandate

VIDEO – Rodica mergea la biserică împreună cu familia, când ar fi derapat şi a plonjat cu maşina în apă. Filmul tragediei cu 3 morți din Satu Mare

Trei persoane au murit astăzi într-un accident cumplit de maşină pe o şosea din Satu Mare. Rodica, o mamă de 40 de ani, se afla cu cei doi copii şi bunica lor, când ar fi plonjat în şanţul cu apă adâncă unde ea, băiatul şi bunica lui şi-au pierdut viaţa. Doar fiica ei de 17 ani a scăpat cu viaţă, şi a fost transferată cu răni la spital.

Cei patru sunt Adventiști de ziua a 7-a şi mergeau la biserică. Pe drum, condiţiile meteo, poleiul şi alt detaliu pe care anchetatorii încă îl cercetează a făcut-o pe Rodica, mama celor doi copii care se afla la volan, să piardă controlul şi să tragă de volan spre şanţul adânc cu apă. Din vehicul doar fiica ei de 17 ani a reuşit să iasă, însă rănită. Pentru Rodica, copilul de 14 ani şi bunica lui nu s-a mai putut face nimic. Salvatorii veniţi la faţa locului au mai putut confirma doar decesul acestora. 

Filmul tragediei din Băbeşti

Prefectura a deschis momentan o anchetă. Se cercetează dacă firma care se ocupă cu starea şoselor și-a făcut treaba şi a curăţat carosabilul. 

Potrivit surselor Observator, pe fata de 17 ani și pe băiatul de 14 i-a scos din mașină un localnic, însă băiatul era deja inconştient. O sora de credință care se îndrepta spre aceeaşi biserică a fost martora accidentului, a trecut pe lângă şi a ajuns la pastor unde i-a povestit tot ce a văzut.

Familia era de loc din comuna Turţ. O familie simplă, „de treabă” cum o descriu cunoscuţii. Primul soţ al femeii ar fi murit subit de infarct în urma cu 6-7 ani. Apoi s-a recăsătorit. Bărbatul nu era în maşina la momentul accidentului.

Cei 3 au fost găsiţi fără semne vitale

Reamintim că cchipaje de salvare de la ISU Satu Mare au intervenit intervin sâmbătă dimineaţă în cazul unui accident rutier în urma căruia un autoturism a ajuns într-un şanţ plin cu apă, fiind acoperit aproape integral de apă. Accidentul s-a produs în localitatea Băbeşti din judeţul Satu Mare. 

„În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că o femeie de 40 de ani, din Turț, ar fi pierdut controlul asupra autoturismului pe care l-ar fi condus, răsturnându-se într-un șanț cu apă. Din producerea evenimentului, a rezultat decesul conducătoarei auto, a unui minor de 13 ani și a unei femei de 70 de ani, precum și rănirea unei alte pasagere, în vârstă de 17 ani”, conform IPJ Satu Mare.

Rodina a rămas fără permis din cauza vitezei excesive

Potrivit datelor PresaSM, primele ipoteze ale polițiștilor în cazul accidentului mortal de astăzi sunt ”neadaptarea vitezei la condițiile de trafic”, respectiv ”posibile zone de pe carosabil acoperite cu gheață”. Motiv pentru care președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Satu Mare, prefectul Radu Roca, a cerut explicații din partea reprezentanților Consiliului Județean Satu Mare, titularul contractului de întreținere a drumului pe timp de iarnă.

”După cum vedem din datele meteorologice nu era cazul să se intervină cu material antiderapant, fiindcă dimineață erau temperaturi pozitive, de 1-2 grade Celsius. Vom verifica dacă prestatorul a monitorizat zona, fiindcă utilajele sunt prevăzute cu sisteme de supraveghere prin GPS”.

Pe de altă parte – conform informațiilor PresaSM – conducătoarea auto a avut în istoric două amenzi pentru depășirea vitezei maxime admise în localitate, respectiv în anul 2023 și 2020, dar și alte două sancțiuni contravenționale pentru defecțiuni tehnice la mașină sau nefolosirea centurii de siguranță. De altfel, în anul 2020 i s-a și reținut permisul după ce a fost identificată de polițiști conducând cu viteză excesivă.

Familia implicată în tragicul accident produs astăzi, pe Drumul Județean 109L din județul Satu Mare, între Băbești și intersecția cu Drumul Național 1C care duce spre Halmeu, se îndrepta spre biserică. După ce șoferița (40 de ani) a pierdut controlul volanului, au decedat trei persoane: conducătoarea auto, fiul acesteia (13 ani) și bunica (70 de ani), . Familia era din Turț și se îndrepta spre un lăcaș de cult din Halmeu, conform informațiilor PresaSM.

Te-ar putea interesa si

ACTUALIZARE – Un borşean a fost reținut de polițiști după ce și-a înjunghiat concubina. Iniţial femeia a minţit spunând că s-a autovătămat

Redactie

INCIDENT SOCANT: BODYGUARD INJUNGHIAT LA INTRAREA INTR-UN CLUB DIN BAIA MARE. SUSPECTUL A FUGIT SI ESTE CAUTAT DE POLITIE

Vasile Dale

ACTUALIZARE: Trei maşini implicate într-un accident rutier la Hideaga (GALERIE FOTO)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.