BREAKING NEWSRecomandate

EXCLUSIV VIDEO: Pârâul Chechișel a inundat satul. Primarul a susținut că a fost o alarmă falsă!!! Imaginile îl contrazic (actualizare)

Inundații grave acum în localitatea Chechiș. Pârâul Chechișel a ieșit din matcă și a inundat drumurile comunale dar și curțile oamenilor.

Conform informațiilor de la fața locului aproximativ 20% din populație este izolata.

Sunt afectate 10 gospodarii (beciuri), gradini, terenuri agricole dar si drumurile comunale. Accesul spre biserică al credincioșilor dintr-o zonă a satului este blocat de ape.

ACTUALIZARE

„Am fost anunțat din presă de aceste situații. Ar fi bine ca acești oameni să apeleze prima dată la autorități. Oamenii trebuie să folosească numărul de urgență. Este vorba de Pârâul Chechișel care a inundat mai multe gospodării din Comuna Dumbrăvița.

Am activat grupul operativ. Colegii de la SVSU și ISU vor interveni și vor degaja apele. Ploaia s-a oprit, iar Pârâul este în retragere. Suntem pregătiți pentru orice tip de intervenție, în acest moment nu se pune problema pentru că este în retragere”, a declarat Prefectul județului Maramureș, Rudolf StauderN.

„Este mai mult o alarmă falsă. Sunt la fața locului. În urma unei filmări care a ajuns și la mine, s-a inundat colțul unei proprietăți și beciul unei gospodării. Apa este în retragere. Nu este momentul de evacuare niciunei gospodării. Situația este sub control.

Este o zonă mai joasă. Ploaia s-a oprit, este un fenomen care s-a întâmplat în urma topirii zăpezii”, a declarat primarul comunei Dumbrăvița, Felician Ciceu.

Hidrologii au emis un Cod portocaliu de inundații în 3 județe, până marți la miezul zilei

Un cod galben vizează ape din 12 județe. Sunt în pericol bazinele hidrografice Tisa – intrarea în ţară, Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crasna, Crişul Negru, Mureş, Bistriţa (afluent al Siretului), unde hidrologii anunță scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri, cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare.

Codul portocaliu a fost emis pentru intervalul luni ora 22.00 – marți ora 12.00 pentru râuri din Satu Mare, Maramureş și Bistriţa Năsăud.

De luni ora 12.00 până miercuri la ora 12.00 este Cod galben de pe râuri din județele Maramureş, Satu Mare, Bistriţa Năsăud, Bihor, Cluj, Sălaj, Arad, Harghita, Mureş, Alba, Suceava şi Neamţ.

Nota redacției: Informațiile www.vasiledale.ro pot fi preluate doar prin citarea sursei cu link activ în primul paragraf, în conformitate cu legislația aplicabilă, și doar în limita a 120 de caractere.

Te-ar putea interesa si

CARAMBOL PE INDEPENDENŢEI: Accident cu o victimă după ce trei maşini s-au ciocnit din cauza neatenţiei

Vasile Dale

EXCLUSIV VIDEO: Aluviuni aduse de viituri pe DJ184 la Cavnic. 35-40 l/mp au căzut în câteva minute

Vasile Dale

SUNTEM BOGAȚI, BANII NE CAD DIN BUZUNARE – Primăria Baia Mare vrea să cheltuiască 2 milioane de lei pentru ”luminițele” de Crăciun. 300.000 lei au costat cele de la ”Castaniadă”

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.