BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

EXCLUSIV VIDEO: Și-au petrecut Crăciunul cu apartamentele inundate! Firma nu a finalizat lucrările de reabilitare termică

Ar fi trebuit să își petreacă Sărbătorile de Iarnă într-un bloc reabilitate complet, în căldură și fără alte probleme cauzate de vreme. Realitatea însă a fost cruntă pentru băimărenii care locuiesc într-un bloc cu 8 etaje de pe bulevardul Traian din Baia Mare.

Ninsoarea din Ajunul Crăciunului s-a transformat până în dimineața primei zile de Crăciun într-o ploaie torențială. Astfel, locatarii de la etajele superioare ale blocului s-au trezit inundați. La 5 și jumătate astăzi, în Ziua de Crăciun, oamenii au fost nevoiți să pună găleți prin apartamente pentru a nu li se distruge parchetul. Firma care a câștigat proiectul de reabilitare nu a finalizat lucrarea la 20 decembrie 2023 așa cum prevedea autorizația emisă de Primăria Baia Mare.

Înainte de Crăciun au improvizat un acoperiș și au plecat să sărbătorească, spun locatarii, lăsându-i de izbeliște. Ploaia torențială s-a infiltrat prin tavan, prin rețeaua de curent a apartamentelor și oricând se poate produce o nenorocire.

”Nu mai știm ce să facem, cui să ne adresăm, cine să ne ajute. Datorită lucrărilor de mântuială făcute în scopul izolării blocurilor suntem într-o situație disperată. Suntem inundați și lăsați de izbeliște. Poate se sesizează cineva. Poate ne ajuta cineva!” este strigătul de ajutor al locatarilor din blocul respectiv adresat celor abilitați prin intermediul site-ului nostru de știri.

Viceprimarul cu atribuții de primar, Doru Dăncuș reacționează

”Cunoaștem problemele de la blocurile respective. Constructorul a fost somat de nenumărate ori pentru a remedia și a lucra în conformitate cu proiectul! Lucrările acolo nu s-au finalizat și prin Hotărâre de Consiliu Local am decis ca acel proiect să fie declarat ETAPIZAT, ceea ce înseamnă că va fi finalizat din bugetul noului POR 2021-2027 (programul operațional-regional).

Lucrările nu sunt recepționate și îi asigur pe cetățeni că nu se va face recepția finală decât atunci când toate problemele legate de neconformități vor fi rezolvate. Pentru eventualele distrugeri de bunuri societatea prestatoare va fi obligată la despăgubiri.

Îmi cer scuze pentru disconfortul creat locatarilor. Am solicitat constructorului să intervină URGENT pentru remedierea și punerea în siguranță a lucrării. Menționez că tot din zona respectivă, din blocul cu numărul 17, am primit o reclamație în 22 decembrie 2023 din partea unui agent economic care avea infiltrații la spațiul comercial de la parter. Constructorul a intervenit urgent și a remediat problema” ne-a declarat Doru Dăncuș, viceprimarul cu atribuții de primar al municipiului Baia Mare.

Nota redacției: Informațiile www.vasiledale.ro pot fi preluate doar prin citarea sursei cu link activ în primul paragraf, în conformitate cu legislația aplicabilă, și doar în limita a 120 de caractere.

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV VIDEO: DE LA ETAJUL IV – Un bărbat din Satulung ar fi căzut în gol de la balconul apartamentului. Avea ordin de restricție

Vasile Dale

SOLIDARITATE: O femeie din Deva și-a cheltuit mare parte din venit ca să vină cu un taxi în Sighet să ducă refugiați la ea acasă

Redactie

Îți e dor de discotecile vechi? Scena Nostalgia de la Untold în topul preferințelor din acest an

Redactie

1 mesaj

VIDEO: REABILITARE TERMICĂ DE MÂNTUIALĂ – 10.000 de euro sunt pagubele provocate de ploaie în apartamentul unui băimărean – Stiri din Maramures decembrie 30, 2023 at 7:31 pm

[…] reabilitat de pe bulevardul Decebal nr. 20. Asta după ce în Ajunul Crăciunului v-am prezentat un alt caz în care un băimărean și-a petrecut sărbătorilor printre găleți și oale puse prin tot apartamentul pentru că îi […]

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.