EvenimentNationalRecomandate

A ASCUNS DROGURILE ÎN PAPUCI DE CASĂ: ARESTAT PENTRU OPERAȚIUNI CU SUBSTANȚE PSIHOACTIVE

La data de 24 decembrie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Satu Mare, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Satu Mare, au documentat activitatea infracțională a unui bărbat, cercetat pentru efectuare de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără drept și fără a deține autorizație eliberată în condițiile legii.

După ce acesta a fost depistat în flagrant delict de către polițiștii de frontieră, la intrarea pe teritoriul țării, în timp ce ar fi deținut 275 de grame de substanță psihoactivă (2-MMC), disimulată într-o pereche de papuci de casă, procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Satu Mare au dispus reținerea bărbatului.

La data de 25 decembrie 2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Satu Mare a dispus arestarea preventivă a persoanei cercetate, pentru 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Ce spune instanța

Tip solutie: admite cererea

Solutia pe scurt: Admite propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Satu Mare. Dispune arestarea preventivă a inculpatului PAP ERIK, cercetat pentru comiterea infracţiunii de: – efectuare fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile prezentei legi, fără drept, de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, prev. şi ped. de art. 16 alin. 1 din Legea 194/2011, constând in aceea că in data de 24.12.2023 a procurat, transportat și manipulat cantitatea de 274, 9 grame substanță care conține compusul psihoactiv 2-MMC, substanțele având ca destinație finală punerea pe piata de consum, pe o durata de 30 zile, începând cu data de 25.12.2023 până în data de 23.01.2024 inclusiv.

Te-ar putea interesa si

ACCIDENT: S-a izbit cu mașina de un podeț pe DN1C Baia Mare – Dej (FOTO/VIDEO)

Vasile Dale

Ultimele momente ale Mădălinei, una dintre fetele moarte în accidentul de la Jibou. Mesajul transmis de ea înaintea tragediei

Vasile Dale

ATENȚIE ȘOFERI: Iarna a revenit în forță în Maramureș. Drumuri acoperite cu zăpada (foto/video)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.