Important

Moş Nicolae a adus la ANCMRR din M.A.I. – Filiala „Pintea Viteazu” Maramureș gradul de general de brigadă pentru col. (rtr.) dr. David-Bratu Ion


Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din Ministerul de Interne – Filiala „Pintea Viteazu” Maramureș a împlinit anul acesta 32 ani de existență.

Asociaţia a fost înființată cu scopul de a apăra drepturile și interesele lucrătorilor rezerviști din MAI, din care fac parte peste 380 persoane: polițiști, polițiști de frontieră, jandarmi, pompieri ISU, penitenciar, alte structuri și a familiilor acestora.

Membrii asociației care își aduc aportul la buna desfășurare a activităților și participă permanent la evenimentele organizate de asociație, Prefectură, Consiliul Județean Maramureș, Primărie, CASPEV, Asociații similare din MApN, Veterani de Război, Cultul Eroilor Regina Maria și SRI sunt recompensați cu ocazia Zilei Rezervistului Militar (31 mai) și a Zilei Naționale a României (1 decembrie) cu diplomă, plachetă de onoare, iar unii colegi care îndeplinesc condițiile și solicită expres sunt propuși pentru avansarea gradului următor.

Astfel, în anul 2023, cu ocazia Zilei Naționale a României, s-au făcut propuneri pentru cinci membri care să fie avansați în gradul următor, respectiv doi la gradul de sublocotenent, unul la gradul de colonel și doi la gradul de general de brigadă.

“Suntem onorați că din cele două propuneri pentru gradul de general de brigadă președintele României, Klaus Johannis, a aprobat și a semnat Decretul de avansare la gradului de general de brigadă pentru colonel în retragere dr. David-Bratu Ion, care împreună cu alți zece avansați din alte județe au fost chemați la București, unde au fost felicitațide ministrul de Interne, Cătălin Predoiu. Celelalte patru propuneri vor fi retransmise M.A.I. pentru avansările cu ocazia Zilei Rezervistului din 31 mai 2024.

Precizăm că toate avansările în grad pentru rezerviști sunt onorifice, neimplicând costuri financiare pentru statul român. La această dată, Filiala „Pintea Viteazu” Maramureș din cadrul M.A.I. este onorată să aibă cei mai mulți generali în rezervă după asociația din București, mai precis patru (g-ral de bg. dr. Marincaş Viorica, g-ral de bg. dr. Tăut Ioan-Liviu, g-ral de bg. Pop Ion și g-ral de bg. dr. David-Bratu Ion).

General de brigadă dr. David-Bratu Ion a obținut titlul științific de doctor în anul 2003, la Universitatea Politehnică din București, și după mulți ani în cadrul Ministerului Afacerilor Interne a ieșit la pensie din cadrul Direcției Generale Anticorupție București, având funcția de director adjunct, iar la nivelul județului Maramureș a deținut funcția de şef serviciu la Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate. În perioada 2002-2003 a deținut funcția de aghiotant al ministrului de Interne, iar o perioadă a lucrat la Serviciul de Protecţie şi Pază București, cu responsabilități la Camera Deputaţilor și al președintelui acesteia. În cariera sa de polițist a mai ocupat și alte funcții de conducere și execuție.

Cu această ocazie, îl felicităm, iar din partea conducerii asociației dorim tuturor rezerviştilor militari din toate structurile, familiilor acestora, multă sănătate, noroc, fericire alături de cei dragi și un călduros ,,La mulți ani”, spun președintele ANCMRR din MAI – Filiala „Pintea Viteazu” Maramureș, col.(rtr.) Ioan Ceterchi, şi prim-vicepreședintele col.(r.) Ioan Marchiș..

Te-ar putea interesa si

CONCERT DE PRICESNE la Centrul Cultural Berbești

Vasile Dale

ACŢIUNI PE LINIE SILVICĂ: 56 de controale, 32 de mijloace auto care transportau materiale lemnoase verificate, sancțiuni de 67.000 de lei

Redactie

O DELEGAȚIE DIN PROVINCIA SHANDONG (REPUBLICA POPULARĂ CHINEZĂ), PRIMITĂ LA CONSILIUL JUDEȚEAN MARAMUREȘ

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.