BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul Istoric

PRELUARE SIGHET247: Polițistă anchetată de superiori pentru că ar fi folosit autospeciala instituției în scop personal. A și parcat-o ilegal în fața casei sale, blocând trotuarul

În urmă cu cinci zile a apărut pe pagina de Facebook „Ai parcat ca un BOU! Sighet” o postare în care sunt publicate câteva poze cu o agentă de poliție din Sighet, aflată în uniformă de serviciu în fața casei sale. Tot din fotografii se poate observa că în fața casei agentei de poliție este parcată autospeciala instituției. Autorul postării în cauză a scris faptul că agenta se află „în misiune la domiciliu”.

Este foarte discutabil dacă un agent de poliție are dreptul de a utiliza autospeciala instituției la care lucrează în scopuri personale sau dacă poate petrece timp acasă, în loc să fie prezent pe teren, fiind în timpul serviciului.

n cadrul postării în cauză, se poate observa cum autospeciala de poliție este parcată pe trotuar, fapt interzis de lege. În spatele autospecialei se poate observa un bolid de lux, tip SUV, parcat de asemenea pe trotuar, blocându-l complet. Este autoturismul proprietate personală al agentei de poliție în discuție în articolul de față.

În urma apariției postării pe Facebook, dar și la solicitarea noastră, Inspectoratul de Poliție al județului Maramureș ne-a trimis un comunicat prin care se arată că s-a dispus efectuarea unei anchete de către conducerea instituției în ideea aplicării tuturor măsurilor legale ce se impun.

Agenta de poliție în cauză este cea care m-a acționat pe mine în judecată, în calitate de jurnalist, pentru câteva articole publicate în trecut de către subsemnatul. Procesul este pe rolul instanței de fond, Judecătoria Sighetu Marmației. Poate dacă minunata agentă de poliție ar învăța să parcheze regulamentar sau să aibă bunul simț de a nu folosi autospeciala de poliție în scopuri personale, în loc să umble pe la judecăți, ar fi mult mai câștigată atât dânsa cât și întreaga societate.

Redăm mai jos comunicatul IPJ Maramureș, nu de alta, dar să nu avem vorbe în plus la proces:

„În urma sesizării dumneavoastră și în baza postării apărute în mediul on-line, Compartimentul Relații Publice din cadru I.P.J. Maramureș este abilitat să comunice următoarele:

Conducerea Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș a dispus efectuarea de verificări cu privire la aspectele semnalate în postare în vederea luării măsurilor legale care se impun”, comunică purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureș redacției noastre.

Suntem curioși ce măsuri va lua IPJ Maramureș în acest caz și sperăm să ni le comunice și nouă, pentru a le face cunoscute publicului larg.

Sursa sighet247

Te-ar putea interesa si

ULTIMĂ ORĂ – Pieton accidentat pe bd Traian din Baia Mare (foto/video)

Vasile Dale

11 elevi vor reprezenta județul Maramureș la Olimpiada Națională de Fizică

Vasile Dale

Armin van Buuren, la conferința de presă de la Untold 2019. ”Show-ul de vineri noapte este ca o finală de Champions League pentru mine…”

Redactie

9 mesaje

Alex ianuarie 6, 2024 at 1:09 pm

Din cate stiu eu masinile pot fi parcate si pe trotuar, nu e interzis, in anumite conditii. Articolul e scris cu rea credinta.

Raspunde
mo ianuarie 6, 2024 at 10:13 pm

articolul scoate in evidenta doua aspectecare nu sunt cum ar trebui sa fie, totusi tu te-ai legat de ceva care partial poate fi interpretat ca fiind tendentios, insa celalalt aspect nu l-ai mai luat in considerare – abuzul politistei care pe langa ca a folosit masina institutiei in interes personal, nu stim daca a fugit in pauza de masa sau nu, insa tot abuz e pe combustibilul si uzura masinii institutiei(ia un taxi daca tot…), iar daca nu era in pauza de masa e si mai nasol, pai femeie tu nu ai de lucru? fac sindicalistii cu capu ca nu mai stiu cum sa obtina beneficii pentru voi si tu ii dai de gol ca mint cu nerusinare…

Raspunde
Omul corect ianuarie 6, 2024 at 3:41 pm

„Este interzisa ocuparea trotuarelor cu vehicule imobilizate, iar cand aceasta este permisa, conform indicatoarelor sau marcajelor, latimea minima a trotuarului lasat la dispozitia pietonilor trebuie sa fie de cel putin un metru”. Deci chiar e „interzis de lege” după cum se afirmă în prezentul articol ?

Raspunde
mo ianuarie 6, 2024 at 10:05 pm

incearca sa si intelegi ce ai citit mai Patrocle, nu prea imi vine a cred ca in fata casei politistei exista marcaje sau indicatoare care sa permita parcarea!!! deci a cam parcat neregulamentar pe SPATIUL PUBLIC, ca nu-i terenu lu ma-sa trotuarul din fata casei!

Raspunde
Omul corect ianuarie 6, 2024 at 3:42 pm

„Este interzisa ocuparea trotuarelor cu vehicule imobilizate, iar cand aceasta este permisa, conform indicatoarelor sau marcajelor, latimea minima a trotuarului lasat la dispozitia pietonilor trebuie sa fie de cel putin un metru”. Deci chiar e „interzis de lege” după cum se afirmă în prezentul articol ? Haideți să fim în totalitate corecți când publicăm un articol de presă.

Raspunde
dadaohpj ianuarie 6, 2024 at 7:08 pm

infractiunea se numeste „delapidare”!!!

Raspunde
Cristian ianuarie 7, 2024 at 1:06 am

Mnó, vocație de procuror, ai! Școală îți mai trebuie!

Raspunde
Cristian ianuarie 7, 2024 at 1:04 am

Dacă locația cu pricina e în zona ei de serviciu, se scoate simplu cu o „pauză de masă”.
Nu mai hiț răi!
V. Dale, deja ne-ai dat indicii că articolașul de față are de-a face cu o mai veche „prietenie”.
Fă ceva nou pentru presa românească, bro: lasă vendetele de doi lei la o parte!

Raspunde
mo ianuarie 7, 2024 at 12:14 pm

chiar daca locatia ar fi in preajma casei ei, greu de crezut ca este permisa parcarea pe trotuar prin marcaje si semne de circulatie, deci faptul ca a parcat nu doar masina de serviciu ci si autoturismul personal sunt de incriminat/sanctionat! E buna vendeta cand rezultatul este corectarea unui comportament necivilizat al unui functionar al unei institutii de forta ce are in atributii inclusiv sanctionarea comportamentului necivilizat savarsit de catre proprii angajati!! Tu oi fi ceva coleg/”prieten”(wink wink) al femeii?!!

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.