BREAKING NEWSImportantNational

DOSAR DE EVAZIUNE FISCALĂ: Aplicația folosită de patroni de restaurante și baruri pentru a nu înregistra toate vânzările. „Este legală, însă poate fi utilizată într-un anumit mod”

Poliţiştii au făcut joi, 11 ianuarie, 26 de descinderi în judeţele Argeş şi Maramureş, într-un dosar de evaziune de fiscală şi fraudă informatică. În dosar, există suspiciuni că, timp de mai mulţi ani, administratori ai unor restaurante, baruri şi puburi au folosit o aplicaţie informatică în aşa fel încât nu toate vânzările să fie înregistrate, fapt care ducea la nefiscalizarea unora dintre încasări. ”La data de 11 ianuarie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş, sub coordonarea un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, au efectuat 26 de percheziţii domiciliare, în judeţele Argeş şi Maramureş, la sediile unor societăţi comerciale şi la locuinţele unor persoane cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi fraudă informatică. Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 2017 – 2023, mai multe localuri de alimentaţie publică, din judeţul Argeş, ar fi omis să evidenţieze, în documentele contabile şi în alte documente legale, operaţiunile comerciale efectuate, inclusiv prin utilizarea necorespunzătoare a unui soft informatic de gestiune, în scopul înregistrării doar parţiale a încasărilor în evidenţele contabile”, au transmis oficialii Poliţiei judeţene Argeş. Potrivit acestora, 30 de persoane vor fi duse la sediul poliţiei pentru audieri. Surse judiciare au declarat că vizaţi de anchetă sunt administratori ai unor restaurante, baruri şi puburi care foloseau o aplicaţie informatică în aşa fel încât să nu fie înregistrate toate vânzările. Aplicaţia dezvoltată de o companie din Maramureş este una legală, însă, prin folosirea acesteia într-un anumit mod, era eludată obligaţia de la plata taxelor, au precizat sursele citate.

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV SCLAVIE BOZÂNTA MICĂ: În 3 ani de zile justiția din Maramureș i-a trimis după gratii pe frații traficanți de sclavi de pe malul râului Lăpuș

Vasile Dale

RECOMANDĂRI DIN PARTEA JANDARMILOR: Reguli de bază care trebuie respectate pe pârtia de schi

Vasile Dale

22 august – Vlăduța Lupău și Rapsozii Maramureșului la Sărbătoarea comunei Moisei

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.